Премиерът Бойко Борисов се появи изненадващо на брифинга, но не

...
Премиерът Бойко Борисов се появи изненадващо на брифинга, но не
Коментари Харесай

Борисов към Радев: Аз мога да му кажа че е ортак с Черепа

Премиерът Бойко Борисов се появи изненадващо на брифинга, само че не с цел да приказва за ковид, а с цел да отговори на упреците на президента по отношение на изборите. След като дръпна обичайния си монолог, той избяга от последвалите въпроси на медиите.

Борисов цитира подробни данни, съгласно които на 7 декември Румен Радев е определил изборите за 28-и март, когато инфектираните с ковид в лечебните заведения са били 7 хиляди, в интензивните отделения е имало 516 индивида, а умрелите са били 68. Същата дата - 28-и март - той е повторил и пред " Дарик радио " на 19 декември, когато данните бяха много по-стряскащи - над 6500 в лечебни заведения, 536 в интезивни отделения и 157 умряли. Към през днешния ден данните са 4262 в болница, 379 в интезивни отделения и 59 умряли, даде за образец той. " Кой диктува на президента да трансформира датата ", попита реторично Борисов.

 

" Изцяло в правмощията на президента е да определи дата за изборите. Ние ще се подготвим за 28 март. Викането ни на съвещания е единствено, с цел да си измие ръцете ", разяснява още министър председателят. По думите му е доста е нечистоплътно да искаш прогноза от медиците по какъв начин ще се развие пандемията в края на март, защото не може да се каже даже какво ще е времето тогава. " Няма медицински експерт, който да излезе и да каже на какво равнище ще е пандемията на 28 март. Март може да има стихии, виелици, май може навън ", уточни още той.

" Бях упрекнат в орташка връзка с Пеевски ", продължи Борисов яростно монолога си. Според него тематиката е клюкарска и тя се вади от обезсърчение. " Движение за права и свободи си имат почетен ръководител. Не би трябвало да се играе с етническата карта, с ДПС и Ердоган дружно ", посочи още той. Борисов изясни по какъв начин самичък е почнал да печели изборите мажориратарно, още когато даже не е знаел на какъв пост е бил Ердоган. " Сам съм побеждавал, българският народ ми е дал доверие. Да се вкарва президента на друга страна във вътрешно махленските ни работи... ", не довърши той. 

" Аз мога да му кажа че е съдружник с Черепа. (по адрес на президента - бел.ред.). Какво общо имам аз с Пеевски ", попита Борисов. По думите му ДПС е подкрепяла управляващите в няколко момента - покупката на самолети Ф16, евроатлантическите закони и решения и Инстанбулската спогодба. Толкоз ", заключи Борисов, допълвайки, че от годините не е виждал почетния предсдедател на Движение за права и свободи. С уважение, Движение за права и свободи си поддържа президента за първи мандат, за втори сподели, че няма, само че може да си промени решението, съобщи още Борисов.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР