Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е разговарял с министъра на

...
Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е разговарял с министъра на
Коментари Харесай

Борисов сам посъветвал Теменужка Петкова да подаде оставка

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е разговарял с министъра на енергетиката в оставка Теменужка Петкова и я е посъветвал тя да се отдръпна от поста. Той разяснява тематиката пред български публицисти в Брюксел, където взе участие в съвещание на Европейския съвет.
 
" Говорих сутринта с нея. Когато са продавани електроразпределителните сдружения, ГЕРБ не е съществувал. Ако някой е желал да купува дялове, имали са години наред да го създадат. За страдание, тя фактически сподели, че ги познава тези хора. Не бих оставил ни минимум подозрение в който и да е българин, че стоим зад една безусловно частна договорка ", уточни министър председателят.  
Искам ясно да заявя, че по никакъв метод не сме повлияли на договорката за ЧЕЗ. Няма по какъв начин да направляваме договорка в Чехия сред частни компании, нито да ѝ попречим. За страдание, Теменужка Петкова сподели, че ги познава тези хора и не бих оставил ни минимум подозрение в който и да е българин, че стоим зад една безусловно частна договорка. Това е почтеното и вярно деяние при тази обстановка.
Публикувахте от в 23 февруари 2018 година
 
" Искам да потвърдя още един път, че по никакъв метод не сме влияли на тази договорка, тъй като няма по какъв начин, добави той във връзка смяната в собствеността на ЧЕЗ. Бих споделил, че държавните управления, които съм управлявал, не сме били в положителни връзки с ЧЕЗ . Нека ви припомня по какъв начин подадохме оставка първия път - когато забавиха съзнателно фактурите и внезапно на хората се струпаха високи сметки ", съобщи Борисов.
 Бойко Борисов в Брюксел БГНЕС
" Сделка сред частни компании в Чехия няма метод по какъв начин да направляваме или попречим. Имаме институции, преди всичко КЕВР, Комисия за защита на конкуренцията, КФН, ДАНС ", означи министър председателят. По неговите думи в този момент тези институции ще си свършат работата. " Години наред сме се борили да имаме самостоятелни регулатори. Нито енергийният министър, нито аз, нито който и да било, може да повлияе на сходна договорка. За да не дам никаква опция да се въздейства на репутацията на държавното управление, на мен, на госпожа Петкова, смятам, че е почтен човек, само че няма по какъв начин да си махнеш 20-годишно другарство. Почтеното и вярното е - това я посъветвах - да отиде в Народното събрание и да разгласи оставка. Като се върна, ще се срещна с съдружните сътрудници и ще вземем дружно решение кой да я замести ", посочи министър председателят.

 
" Текат тежки арбитражни каузи с ЧЕЗ, ЕнергоПро и ЕВН. Да се забърква страната, че има въздействие - ние за стотици милиони се съдим с трите компании сега. Ако сме имали каквато и да е власт над тях или опция да упражним власт - от дълго време да сме го създали ", добави министър-председателят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР