Премиерът Бойко Борисов провежда спешна среща с шефовете на НАП

...
Премиерът Бойко Борисов провежда спешна среща с шефовете на НАП
Коментари Харесай

От последната минута! Бойко обяви война от името на цялата държава срещу килърите на данъчния Иво Стаменов

Премиерът Бойко Борисов организира незабавна среща с шефовете на Национална агенция за приходите след стрелбата по шефа на " Фискален отдел " Иво Стаменоов в организацията. На нея ще участват и финансовият министър Владислав Горанов и вътрешният - Валентин Радев, написа " Пик ".

Министър Горанов съобщи след срещата, че нападението против шефът в Национална агенция за приходите се преглежда като посягане против страната.

" Разследващите органи ще си свършат работата. Колегата ще оцелее, сигурен съм, че скоро ще имаме положителни вести за него. ВМА е доста добра болница с отлични експерти, както и шефът на реанимацията ген. Петров, който беше наш сътрудник министър до скоро. Това посягане против страната няма да остане ненаказано ", безапелационен бе Горанов.

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че страната ще отговори твърдо на това посягане. 

" Този акт не е обвързван с персоналния живот на данъчния чиновник, а с осъществяването на служебните му отговорности, които са изпълнявани съзнателно. Това посягане не е единствено против самия чиновник, а явно против Национална агенция за приходите, които извършват служебните отговорности законово. Това е злокобен сигнал към всички, които работят за страната и по тази причина в този момент се събрахме, с цел да заявим, че страната ще отговори твърдо. В следствието е зает най-хубавият екип на Столична дирекция на вътрешните работи, заместникът ми Сарафов е зает също персонално ", съобщи Цацаров. 

Шефката на Национална агенция за приходите Галя Димитрова съобщи, че сътрудниците й са в потрес след нападението, само че са решени да продължат да работят и да следват закона. 

" Вършим си работата вярно и нашата неотстъпчивост против похищението върху нашата работа ще ни помогне да намерим сили да продължим работата си, закриляни от цялата страна ", сподели тя.

Министър Валентин Радев съобщи, че фамилията на Иво Стаменов би трябвало да е умерено, тъй като той ще бъде лекуван и закрилян от цялата страна.

" Сигналът към фамилията на Иво, с който се видях преди няколко дни, е че ние ще ги защитим. Това е патрон против страната. Ние всички сме решени с цялата суровост на закона да се разправим с това посягане. Ще намерим тези хора и ще бъдат осъдени съгласно закона. Тези, които са протегнали ръка на живота на Иво и против страната, ще си получат заслуженото ", твърдо съобщи минисътр Радев. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР