Премиерът Бойко Борисов проведе късно снощи телефонен разговор с канцлера

...
Премиерът Бойко Борисов проведе късно снощи телефонен разговор с канцлера
Коментари Харесай

Борисов сподели с Меркел грижите си

Премиерът Бойко Борисов организира късно нощес телефонен диалог с канцлера на Германия Ангела Меркел.

Борисов и Меркел разискаха настоящата информация за мигрантския напън в района и незабавните ограничения, които ще допринесат за сигурност и непоклатимост.

Премиерът Борисов означи, че един от най-важните цели на двустранно съдействие е точно взаимоотношението по въпросите от сферата на сигурността. " Днес всяко ползотворно партньорство е от голяма важност за стабилността на Европейския съюз. Заедно продължаваме да работим за мир и разцвет освен в района, само че и за още по-динамичното развиване на европейското ни семейство ", уточни министър председателят Борисов пред Ангела Меркел.

България и Германия имат сходни позиции по редица въпроси от настоящия европейски дневен ред като сигурност, нужда от общо европейско решение в ръководството на миграцията, усилване на успеваемостта в битката с тероризма и други

Меркел поздрави Борисов във връзка националния празник на страната ни - 3 март, и отбелязването на 142 години от Освобождението на България. В този подтекст немският канцлер посочи основната и стабилизираща роля на България на Балканите и даде висока оценка на двустранните политически и стопански връзки, които не престават да се развиват в сферите от съвместен интерес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР