Премиерът Бойко Борисов продължи в неделя да атакува президента Румен

...
Премиерът Бойко Борисов продължи в неделя да атакува президента Румен
Коментари Харесай

Евроатлантикът Борисов: Радев да каже позицията си за Навални, няма да му се карат толкова, не е страшно


Премиерът Бойко Борисов продължи в неделя да нападна президента Румен Радев задето не е излязъл с позиция по отношение на задържането на съветския опозиционер Алексей Навални, до момента в който позицията на самия Борисов се изчерпва с персонален негов не изключително изострен коментар във Facebook, който не е качен на държавния уебсайт. Отсъствието на каквото и да е реакция от страна на Радев, обаче, очевидно служи като избирателен коз на Борисов да се изтъкне като евроатлантически водач в контраст на президента, който в последната половин година се съобщи като съдружник на извънпарламентарната дясна съпротива в борбата ѝ против корумпираното ръководство на кабинета.

" Нашата позиция на евроатлантическата и демократична общественост е (Навални) да бъде освободен. Радев да каже позицията си, няма да му се карат толкоз, не е ужасно ", съобщи министър-председателят в неделя с нескрита подигравка към президента.

" Когато са нарушени нашите полезности, би трябвало да имаме позиция ", разясни той и добави, че това не значи, че България се меси във вътрешните работи на Руската федерация или скапва връзките си със страната.

" Вътрешна работа несъмнено, само че ние когато организираме избори, за какво каним наблюдаващи от други страни да следят изборите - с цел да бъдат безусловно сигурни всички, че са почтени, транспарантни и ясни ", продължи Борисов.

" Не чух позицията на Радев и по изгонените съветски дипломати ", означи още министър-председателят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР