Премиерът Бойко Борисов призова българите да са единни, дисциплинирани в

...
Премиерът Бойко Борисов призова българите да са единни, дисциплинирани в
Коментари Харесай

Борисов: Коронавирусът не подбира, да покажем, че сме дисциплинирана нация и нищо не ни плаши

Премиерът Бойко Борисов прикани българите да са единни, дисциплинирани в осъществяването на защитните ограничения и да не се поддават на суматоха. Правителството взема всички ограничения, с цел да ограничи болестта, да няма далавера на артикули от първа нужда и да обезпечи с защитни маски и дрехи медицинския личен състав. Градовете, където бяха регистрирани първите четири случая на инфектирани с ковид - Плевен и Габрово, няма да бъдат затваряни. Ще се лимитират на всички места всевъзможни всеобщи мероприятия.
"Призовавам нашите сънародници да покажем, че сме дисциплинирана нация, че нищо не ни плаши и че можем със взаимни старания да преодолеем и този камшик. Да сме доста единни, мобилизирани ", прикани министър председателят Бойко Борисов, който събра министрите на изключително съвещание на Министерския съвет по отношение на откритите четири първи случая на заболели с ковид в България.
"Коронавирусът не сортира. И аз през вчерашния ден направи огромна нелепост. На 3 март забранихме... И аз през вчерашния ден се натиках с 10 хиляди души се прегръщах и целувах, ами. Това важи за всички. Всеки от нас би трябвало да покаже по какъв начин се пази ", съжали Борисов за присъединяване си в всеобщите прояви на Тодоровден, в които се включи.
"На макс промишлеността да работи да защитим популацията и от тоя миг не разрешавам ви да си ходите по министерствата. Искам да сте ми разполагаем 24 часа. Да мога да ви намирам на секундата ", подреди министър председателят на министрите.
Храна и вода има задоволително, хората да не се презапасяват, тъй като това основава суматоха, прикани министър председателят.
Министерство на вътрешните работи и ДАНС да употребяват своите сили против спекулата, поръча още Борисов. "Да не отиват да изкупуват за далавера и по-късно да препродават ", добави министър председателят.
"Събирането е да облечем в решения ограниченията, които са взети и ще се взимат, с цел да може хората да са спокойни. Считаме, че единият нулев пациент е пристигнал от Гърция. Имаме и доста италиански заводи, имат мениджъри, технолози, които са от Северна Италия ", уточни още Борисов във връзка метода, по който е влезнала болестта у нас.
Има задоволително защитни дрехи и проби, увери Борисов и предизвести министрите, че не желае да чува, че нещо е свършило. 100 хиляди дрехи и 50 хиляди маски ще получим от Турция, а през днешния ден българският дипломат Надежда Нейнски ще подпише контракта, стана ясно от думите на министър-председателя.
По решение на оперативния щаб за битка с ковид ще се прекратят всички зелени учебни заведения, културни мероприятия на закрито, в това число и спортни и религиозни мероприятия. "По-добре превантивно да се опитаме да се защитим ", разяснява Борисов.
Борисов не се съгласи с предлагането да се забрани влизането и излизането в градовете, където има ковид, към този момент Плевен и Габрово. "Затворени градове не е вярно. Индустрията там ще пострада доста. Ще създадем и суматоха. По метода на убеждението. С всички запаси да убедите хората да не влизат и излизат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР