Премиерът Бойко Борисов пристигна в Брюксел, където днес и утре

...
Премиерът Бойко Борисов пристигна в Брюксел, където днес и утре
Коментари Харесай

Борисов разговаря с лидери на ЕНП преди срещата на върха в Брюксел

Премиерът Бойко Борисов дойде в Брюксел, където през днешния ден и на следващия ден ще взе участие в постоянното съвещание на Европейския съвет.

На срещата на върха европейските водачи ще обсъдят договарянията за бъдещото партньорство сред Европейски Съюз и Англия, постигането на климатична индиферентност на Европейски Съюз до 2050 година, актуалната конюнктура, обвързвана с ковид, връзките сред Европейски Съюз и Африка, както и други външнополитически въпроси.

Преди формалните диалози българският министър-председател беседва с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес.

" С сътрудниците от ЕНП обсъждаме настоящите тематики преди постоянното съвещание на Европейския съвет. В тези тежки времена по време на пандемия, сложните договаряния към Брезкит, напрежение в районите към нас, Европейски Съюз би трябвало да остане обединен. Изправени сме пред доста провокации, само че ние от ЕНП имаме нужните опит, воля и сили и ще намерим решения в интерес на европейските жители ", написа Борисов във Facebook и разгласява фотоси, на които се вижда, че беседва с президента на ЕНП Доналд Туск и с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

 Снимки: Министерски съвет

 Снимка: Министерски съвет

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР