Премиерът Бойко Борисов, придружен от министъра на спорта Красен Кралев,

...
Премиерът Бойко Борисов, придружен от министъра на спорта Красен Кралев,
Коментари Харесай

Борисов горд: Като ластик сме – отваряме, затваряме за по 10-15 дни

Премиерът Бойко Борисов, съпроводен от министъра на спорта Красен Кралев, се разноски до град Бяла, където посети нова спортна зала. Коментирайки битката с ковид в България, министър-председателят изясни, че разчита на персоналните лекари и медицинските експерти да слагат по 10-15 000 ваксини на ден.

„ Това значи към милион и половина българи да са имунизирани или с антитела, минали през болестта. Това дава опция за оптимизъм, че май – юни към този момент ще излезем от пандемията”, размишлява министър-председателят.

Борсов сподели, че ограниченията се разпускат поетапно, на база данните за имунизираните и оздравелите.

" Поетапно започваме да разхлабваме ограниченията. Сутринта имахме заседание. От понеделник потеглят детските градини и яслите. Училищата потеглят сега, в който се върнат децата от почивка. Отваряме и откритите площи на заведенията. На първо място в заповедта са театрите, филхармониите, галериите, музеите. Започваме поетапно - от 30%, през 50% и нататък, до момента в който ги отворим след 12-ти на по-голям потенциал. Отваряме фитнесите и СПА центровете. Зимните курорти работят на макс и не престават да работят ", сподели Борисов.

Премиерът изясни, че в извънредно тежката конюнктура това е оптималният вид сред ограниченията и щаденето на психологичното здраве на хората.

„ Затова ние сме като ластик - отваряме, затваряме за по 10-15 дни. Когато хората се уморят, отново отваряме”, добави Борисов.

" Мои политически съперници се гласят да ръководят с най-малък %, извоюван на изборите. Но като си поставили програмата и другите да я поддържат. Кой ще си даде партията да поддържа нелепостите, които оферират? Представете си, даже да се намерят партии, които да ги поддържат, кой ще им направи кворума? По този метод заблуждават гласоподавателите, че имат някакъв късмет. А той е нулев. Няма социологическа организация – българска, непозната, червени, пембени, дават разлики 4- 5- 6 % сред ГЕРБ и останалите партии. Може ли два дни преди изборите да водиш с толкоз доста при всички изследвания и те се готвят да кажат, че изборите не са почтени. Това ще им е занапред мога да го подчертая, тъй като са бити, победени, тъй като още веднъж не са могли да защитят нито една своя стратегия. Как да защитиш стратегия, в която казваш, че ще вдигнеш налозите? Вкарваш в смут хората. Затова вие единствено показвате, хората да си създадат заключения – нищо повече “, разяснява още Борисов.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР