Премиерът Бойко Борисов постъпил държавнически и разрешил конфликта между доскорошния

...
Премиерът Бойко Борисов постъпил държавнически и разрешил конфликта между доскорошния
Коментари Харесай

В казуса с НДК премиерът постъпил държавнически, в интерес на работата

Премиерът Бойко Борисов постъпил държавнически и разрешил спора сред досегашния началник на НДК Мирослав Боршош и министъра на европейското председателство Лиляна Павлова по този начин, че да е оптимално добре за работата. Това мнение изрази пред Българска национална телевизия началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова.

По думите й като трансферирал ръководството на НДК от ведомството на Павлова към Министерството на културата министър председателят постъпил отговорно и основал условия работата да върви най-добре оттук насетне и да не зависи от спора сред министъра и шефа.

Бъчварова сподели, че в НДК текат четири инспекции и виновните институции - прокуратурата, строителният надзор, финансовата ревизия, ще кажат има ли нарушавания, заграбване или неточности. Всички страни в спора са подготвени да одобряват тези резултати, акцентира тя и увери, че нищо не се замита под килима.

" Това е методът за разрешаване на един възел, в случай че се застане на едната или другата страна ще сътвори повече проблеми. Той постъпи държавнически, а чест им прави (бел. ред - на Павлова и Боршош), че те одобриха решения, от които надали са щастливи. Този скандал би трябвало да завърши - дали ще се окаже просташки или корупционен, ще кажат виновните органи ", сподели Бъчварова.

Скандалът стартира откакто Павлова освободи Боршош като шеф на НДК поради закъснение на работата по ремонтите, свързани с председателството. Ден по-късно министър председателят го върна на поста и трансферира собствеността на сдружението към културното министерство. Самият Боршош съобщи, че е бил подложен на напън при публичните поръчки и се отдръпна до момента в който траят инспекциите. Павлова пък изрази удовлетворение, че ще има опция да се концентрира върху политическите цели на председателството.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Скандалът с НДК (17)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР