Премиерът Бойко Борисов посети преди минути пловдивското село Брестовица. Заедно

...
Премиерът Бойко Борисов посети преди минути пловдивското село Брестовица. Заедно
Коментари Харесай

Борисов в Брестовица: Тука ако им унищожиш лозята трябва да ни избият с камъни

Премиерът Бойко Борисов посети преди минути пловдивското село Брестовица. Заедно с районния министър Николай Нанков и регионалният шеф Дани Каназирева той инспектира построяването на дублиращите тръбни кладенци за питейно-битово водоснабдяване на селото.

Вече е стартирало построяването на първия бунар, като той се прави с дълбочина от 26 метра. Срокът за построяването на трите кладенци е до 28 март.
Дани Каназирева съобщи, че нощес е участвала на среща с локалното население, където ги е уверила, че при построяването на водопроводите няма да пострада лозето. Ще бъде употребена специфична технология вид „ къртица “.
 Кметът на Стамболийски: Започваме работа по създаване на тръбопровод в кв. Полатово Кметът на Стамболийски: Започваме работа по създаване на тръбопровод в кв. " Полатово "
Областният шеф Дани Каназирева бе през днешния ден на място в Стамболийски, с цел да се запознае с проблеми, свързани с водопровода на цялостен кварт...
„ Тука да им унищожиш лозята би трябвало да ни избият с камъни “, сподели Борисов.
Той разяснява още, че би трябвало да се благодари и на кмета на община „ Родопи “ Павел Михайлов, който е оповестил бедствено състояние и по този метод са се задействали по-бързо процедурите.
Средствата за построяването на кладенците са в размер на близо 120 хиляди лв. и са обезпечени от ВиК. Чистата вода ще се добива от долния водоносен слой. Досегашните водоизточници ще бъдат изолирани, за не се замърсят и новите с манган. Остава обаче казусът с вътрешната и външната водопроводна мрежа и уреди – водоеми и помпена станция.
Следващата седмица чакаме пускане на процедурата по възлагане на проектирането и строителството на новия тръбопровод.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР