Премиерът Бойко Борисов попълни здравна карта за донорство, присъединявайки се

...
Премиерът Бойко Борисов попълни здравна карта за донорство, присъединявайки се
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов попълни здравна карта за донорство

Премиерът Бойко Борисов попълни здравна карта за донорство, присъединявайки се към стартиралата през вчерашния ден национална осведомителна акция за поощряване даряваното на органи и трансплантации.

Към момента 1151 души се нуждаят от трансплантация, заяви здравният министър Кирил Ананиев, при започване на днешното държавно съвещание. Той раздаде на всички министър от кабинета карти за донорство, като ги прикани, с персоналния си образец да поддържат акцията.
Бойко Борисов, министър-председател: Аз съм го направил към този момент. В България се вършат най-модерните операции-трансплантации. Имаме прелестни хирурзи. Някои приказват, че от предубеждения донорството не въобще развито в България. Аз бих сложил въпроса по различен метод. Успешна донороска акция или интервенция - част от теб продължава да живее. Не единствено спасяваш живот, само че и част от теб продължава да живее. Какъв е казусът с предразсъдъците - никакъв. А в това време 1000 и недостатък индивида чакат.Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Искаме да предизвикаме полемика в обществото, полемика в фамилията, полемика в учебните заведения, ВУЗ и всички други общности, с цел да помогнем на всички други хора, които имат късмет за живот. Тази карта няма юридическа мощ, само че тя дава опция на човек преживее да изрази своето предпочитание да бъде донор, което да даде съображение на техните близки да вземат осведомено решение дали да бъде донор техния непосредствен или не.

Вижте повече за акцията Да! За живот!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР