Премиерът Бойко Борисов поиска в сряда оставките на директорите на

...
Премиерът Бойко Борисов поиска в сряда оставките на директорите на
Коментари Харесай

Премиерът поиска оставките на болнични директори заради смъртта на дете

Премиерът Бойко Борисов изиска в сряда оставките на шефовете на три лечебни заведения поради смъртен случай на дете през предходната седмица, още преди да се излезли публично резултатите от осъществената инспекция по случая. За гибелта на тригодишното дете родителите му упрекват отхвърли на две лечебни заведения да го одобряват в началото, а в следствие то е трансферирано към трета, където е умряло.

Здравният министър Кирил Ананиев назначи инспекция по случая, резултатите от която би трябвало да излязат по-късно през днешния ден, само че Борисов му заръча да да острани шефовете на забърканите лечебни заведения. Детето е минало през Специализираната болница за лекуване на детски заболявания “Иван Митев “, болница “Лозенец “ и “Пирогов “

Трябва да има отмъщение по случая с умрялото 3-годишно дете. Искам Ананиев да в профил всички шефове на лечебни заведения, забъркани в процеса със гибелта на тригодишното дете. Говорете с прокуратурата да полазват ВМА за експертизите, би трябвало да има отмъщение.

От наша страна това, което би трябвало да се направи, ще се направи през днешния ден. Незабавно да се махат оттова, до момента в който свършват инспекциите и се намерят отговорните. Направихме детски отделения, толкоз пари за опазване на здравето се дават “, съобщи министър председателят.

Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР