Премиерът Бойко Борисов поиска по-високи заплати от бизнеса, за да

...
Премиерът Бойко Борисов поиска по-високи заплати от бизнеса, за да
Коментари Харесай

Премиерът поиска от бизнеса по-добри заплати, за да не бягат българите

Премиерът Бойко Борисов изиска по-високи заплати от бизнеса, с цел да не бягат българите от страната. По време на полемика „ Бизнесът и държавното управление в един тим “ той дискутира тематиките за контрабандата, административната тежест и туризма.

„ Облекчаваме по всевъзможен метод, изключително за туризма, да се взимат служащи от Украйна, Беларус, Молдова, а в действителност нашите българи отиват във Франция, в Италия там да работят – готвачи,сервитьори, камериерки. Можем ли да си създадем по този начин заплатите. Не е огромна разликата, изключително при тези толкоз печеливши бизнеси, които имаме и да си останат българите тук? “, попита Борисов и съобщи, че може сигурно.

„ Сега ние сме на сериозните 6 % безработица. В общи линии това са огромна част от тези 6 % са хора, които не желаят да работят. Имаме неуместна обществена политика. Плащаме за всичко и на всички места “, изясни министър председателят.

„ Десетки хиляди деца ще останат и след 11-12 години, когато ще станат трудоспособни, те няма да могат нито да пишат, нито да четат. Е, каква конкурентоспособност тогава ще вършим? Отново ще легнат на обществените системи, от които пари вие давате, с цел да ги поддържаме. Те са милиарди “, съобщи Борисов.

По мотив контрабандата Борисов уточни, че когато преди 2 години са поели ръководството контрабандата на цигари е била 34% и всички компании желали да напущат България, а бюджетът се пълнел с по към 2 милиарда лева по-малко.

„ Сега по техните данни, нищо общо с тази статистика няма държавното управление, тя е под 7, даже към 6%. Смятайте 30% като се умножи по мита и акцизи какъв брой милиарда на година пари са отивали в черния бранш. Не може да си визиите какви старания са били да събера на едно място данъчни, митници, ДАНС, полиция, прокуратура, ГДБОП. По този метод пристигна резултатът “, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР