Премиерът Бойко Борисов поиска да бъдат наложени максимално тежки наказания

...
Премиерът Бойко Борисов поиска да бъдат наложени максимално тежки наказания
Коментари Харесай

Разпоредена е дисциплинарна проверка по случая на летище София

Премиерът Бойко Борисов изиска да бъдат наложени оптимално тежки санкции на чиновниците от летище " София ", които на 20 март са пропуснали да създадат инспекция на документите на пасажерите с полет от Париж. Това стана ясно, откакто рано тази заран Борисов е извикал управлението на Министерство на вътрешните работи, с цел да му рапортуват за случая. Министър-председателят е разпоредил в къси периоди да бъде осъществен разбор на работа на " Аерогара София " и да бъдат подхванати съответни ограничения за реорганизацията й. Ръководството на Министерство на вътрешните работи допуска, че е имало опит казусът да бъде затулен от чиновниците на летището.

Вътрешният министър Валентин Радев е разпоредил дисциплинарна инспекция по случая. До момента е открито, че чиновниците, които е трябвало да посрещнат пасажерите от полета, не са били на местата си. Така 42-а от пасажерите са минали, без да им бъдат тествани документите.

По думите на шефа на " Гранична полиция " Светлан Кичиков те са тествани в системата на Министерство на вътрешните работи и измежду тях няма такива, които да са били търсени или оперативно забавни на службите. Дали обаче против тези имена са влезнали същите хора, Министерство на вътрешните работи не може да удостовери, тъй като не им е изработен физическия надзор на място.

Българска национална телевизия: Имало ли е опит да бъде затулен този случай?

Главен комисар Светлан Кичиков - шеф на Групово дело " Гранична полиция ": Самия факт, че един ден по късно се подава сигнала от управлението на Аерогари РДГП е сладкодумен, че е имало може би подобен опит.
Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Разпоредил съм и се прави дисциплинарно произвеждане на общо 13 индивида, в това число на всички по веригата и тези, които са ръководителите. Те ще бъдат отстранени от работа, на тяхно място ще сложим екипи от Бургас и Варна.
Сред проверяваните е и началникът на полицейското ръководство на " Аерогара София " Явор Русинов, който предходната година беше обвинен, че е част от незаконна група, прекарвала мигранти.
Главен комисар Светлан Кичиков - шеф на Групово дело " Гранична полиция ": Господин Явор Русинов беше проверяван, той беше огласен и в медиите от министерството, само че тогава не беше потвърдено неговото директно присъединяване, тъй че...
Вътрешния министър е разпоредил по случая да бъде осъществена инспекция и от Вътрешна сигурност, тъй като не се изключва и версията за умишлени дейности.
Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Защото това, което се случва и това което чухте от комисар Кичиков, звучи доста наивно, единият отишъл да пуши, другия отишъл да се храни. Как по този начин всичките заедно ги няма, по какъв начин по този начин няма една втора-трета система за сигурност? Хората са едната, механично би трябвало да има други, камери би трябвало да има.
Радев назова случая удивителен и сподели, че това е едно малко петънце, тъй като границите ни се пазят доста добре. Като доказателство за това основният секретар на Министерство на вътрешните работи заяви, че тази заран на столичната аерогара е арестуван гръцки жител, търсен от Интерпол. Мъжът е търсен за преднамерено ликвидиране, нелегално владение и транспорт на огнестрелно оръжие и експлозиви.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР