Премиерът Бойко Борисов подтиква президента Румен Радев да наруши конституцията

...
Премиерът Бойко Борисов подтиква президента Румен Радев да наруши конституцията
Коментари Харесай

Александър Маринов: Борисов подтиква Радев да наруши конституцията с позиция за Навални

Премиерът Бойко Борисов подтиква президента Румен Радев да наруши конституцията с настояванията да разгласи позиция за арестувания съветски опозиционен водач Алексей Навални. Това сподели пред бТВ ръководителят на Стратегическия съвет при президента професор Александър Маринов.

Преди дни министър-председателят разгласи, че. Държавният глава пък отговори, че Борисов не се е трогна за битите български протестиращи, а

" По конституция външната политика се създава от държавното управление, а не от президента. Трудно е да се прозре претекстът на министър-председателя за това. Никой не би споделил да вземем за пример, че Еманюел Макрон не е бранител на демокрацията, а той не приказва по тази тематика за Навални ", сподели във вторник Маринов.

По думите му тематиката за Навални не е основна за изясняване на несъгласията сред президента и ръководещите. Маринов добави, че разликите сред Борисов и Радев са съществени и са основани на кардиналните разлики за ръководството на страната и за отношението на страната към хората. " Който и да пристигна след изборите на власт, в случай че се държи по този начин, както сегашните ръководещи, ще получи същото отношение от президента ", сподели той.

Според Маринов консултациите при президента за изборите са посочили какъв брой са дълбоки разликите сред него и ръководещите, а що се отнася до самите диалози на Радев с политическите сили, те са били потребни и са обрисували огромните проблеми, които тревожат обществото към вота, като да вземем за пример въпросът за огромния брой невалидни бюлетини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР