Премиерът Бойко Борисов отново нападна бюрокрацията в страната и предложи

...
Премиерът Бойко Борисов отново нападна бюрокрацията в страната и предложи
Коментари Харесай

Бойко Борисов праща тайно директори да висят по опашките, да видят колко е голяма бюрокрацията

Премиерът Бойко Борисов още веднъж атакува бюрокрацията в страната и предложи радикални ограничения за справяне с нея. Той разкри, че служителите сега затрудняват елементарните жители.

„ Хората почват да псуват от гишето и стигат до мен, щото викат – този е тарторът, дето поради него се морим. На опашката – какъв брой време чакате – един час, що, щото пи кафе госпожата зад гишето един час, хайде тогава да се маха. Не може ние да сме бездушни, като пристигна индивидът, застава и часове виси там... А и ние не вървим на опашка, по тази причина всеки от вас ще си задели време да седи на една опашка и да види какво е положението”, съобщи Бойко Борисов по време на Национално заседание на управлението на Министерство на вътрешните работи.
По думите му в тази административна тежест, няма да се прави компромис. „ Пишете в бележниците и отивате. Всеки ден желая шефовете да отиват на по едно гише случайно. Паралелно с това пращаме хората в кафетата на КАТ и там става смут ", уточни той.

Бойко Борисов разяснява и ограниченията за справяне с битовата престъпност:

„ Винаги има още какво да се желае. За страдание доста работа се свършва, само че чувството на работата на полицията е като отидеш да си извадиш някакъв документ. Това, което установяваха инспекциите, не знам по какъв начин е позволено. Ще ги оправим нещата. Там беше бистър израз на безхаберие. 90 тона алуминиеви табели стоят. Министерство на вътрешните работи има 700 души изчислителен център. От къде на къде държавното електронно обслужване се занимава да ви прави връзката с прокурора и останалите дирекции. Друга дирекция 1300 души ръководи собствеността. Тормозите жителите свиреп. Лична карта с акт за раждане. Защо ви е този акт за раждане? С по един документ да съхраним, 26 млн. часа харчат хората да се редят по опашка ", съобщи Борисов и добави:

„ По битовата престъпност – назначаваме хора, както сме поели като ангажимент. Стигнах до извода, че не би трябвало да има предел. Разбира се, да не се мине до другата прекаленост да почнете да крадете бензина и нафтата. Средно 123 км минава дневно един патрул. Колкото пари в допълнение изразходите, както направих с ин-витрото, шефовете носят отговорност за маршрутите, ще ви го платя от горната страна. Думата нямаме пари за бензин или нафта, не желая да я слушам. Най-голямата сметка, която направих са още 4-5 млн. лева на година ", добави министър председателят.

Явно сме призвани като държавно управление единствено да събираме пари и да разплащаме за непознатите грехове. Това сподели още министър председателят Бойко Борисов по време на Национално заседание на управлението на Министерство на вътрешните работи. „ От 900 тествани бензиностанции, 900 софтуера манипулират. Около 1,3 милиарда съм уверен, че ще съберем с общите старания на данъчните, наблюдаващите прокурори. Никакво контрабандно гориво не би трябвало да се позволява “, съобщи Борисов.

По думите му всички организации имат електронни системи. „ Искате 12 неверни милиона, с цел да ги свържем. Стигам до милиардите, тъй като вие сте освен хората, които пазят правата, живота, свободата, спокойствието на жителите, а сте и хората, които би трябвало да не допускате това, което основният прокурор сподели за икономическа полиция, тези хиляди икономически закононарушения, които стават “, уточни Борисов.

„ Миналата година, скъпи мои, с помощта на това безумство „ Белене “, 3 милиарда лева Вместо да ви дам за униформи и заплати, за Москва отпътуваха 1,3 милиарда живи лв.. Ако не бях пристигнал аз, да спра безумието на Драго Стойнев да проуча реактор за „ Козлодуй “ за още 10 милиарда лева, с кой щяхте да си говорите? Общо предходната година 2,5 милиарда отпътуваха за американските централи. Платихме 3,6 милиарда живи пари за КТБ. И службите, и всички други имат виновност. Я сметнете по какъв начин ще наподобява Министерство на вътрешните работи, в случай че не сме платили тези пари “, уточни той и запита по какъв начин би изглеждала защитата, по какъв начин биха изглеждали заплатите на учителите. „ Искам да повиша и вашите заплати, желая на военните да повиша. Само че ме задължиха да закупувам " Грипени " -и на последното съвещание на Министерски съвет, 800 млн. лева за фрегати. Кой по-първо да стачкува? Явно сме призвани единствено да събираме пари и да се разплащаме за непознатите грехове. По-добре от нас, никой не го прави, тъй като до момента никой не заплаща “, сподели още Бойко Борисов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР