Премиерът Бойко Борисов обясни от Брюксел, че е отказал предложение

...
Премиерът Бойко Борисов обясни от Брюксел, че е отказал предложение
Коментари Харесай

Борисов отказал Мария Габриел да заеме поста на Могерини

Премиерът Бойко Борисов изясни от Брюксел, че е отказал предложение българка да заеме поста висш представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността. В момента Федерика Могерини е на тази служба.
След като договарянията за систематизиране на главните постове в Европейски Съюз завършиха без триумф през днешния ден, Бойко Борисов брифира родните кореспонденти в Брюксел. Той нито удостовери, нито отхвърли информацията на Ройтерс, че Кристалина Георгиева е препоръчана за ръководител на Европейския съвет.
На въпрос дали единствено едно име се разисква за ръководител на Европейския съвет, българката Кристалина Георгиева, той отговори, че са се пуснали имената и на Георгиева и на досегашния еврокомисар Мария Габриел. " Искаха доста да има и българин в имена, само че това, което оферират, е висшия представител, тази тематика на мен не ми е забавна, тъй като по този начин си изгубвам комисар ". Попитан дали Георгиева има шансове за Съвета Борисов отговори: " Не " и изясни " Там либералите са неотстъпчиви ".
Предлагат Габриел да бъде висш представител, а да вземем за пример италианския министър председател и вишеградските страни оферират Кристалина Георгиева за този пост, изясни още министър председателят.
Борисов удостовери, че се разисква Мафред Вебер да оглави Европарламента, а Тимерманс – Еврокомисията.
Кристалина Георгиева e за поста ръководител на Европейската комисия. Тя има прелестна работа в Световната банка, не е без работа, с цел да й търсим пост. Доста сътрудници я повдигнаха за ръководител за Еврокомисията, само че би трябвало болшинство, сподели още един път министър председателят.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР