Премиерът Бойко Борисов няма достъп до профила си във Фейсбук,

...
Премиерът Бойко Борисов няма достъп до профила си във Фейсбук,
Коментари Харесай

Бойко Борисов има профил във Фейсбук, но нямал достъп до него


Премиерът Бойко Борисов няма достъп до профила си във Facebook, разгласи пред съда във вторник Никола Николов, който е едно от пресаташетата на партия ГЕРБ, представен от „ 24 часа “. Николов бе разпитан по делото, което депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева води против министър-председателя.

Бившата журналистка съди премиера Бойко Борисов и партия ГЕРБ за неимуществени вреди за 20 000 лева Причината е изказванието на премиера, че страната е платила 2 милиона на Йончева за филмите й. То бе направено на 12 март в разгара на предизборната акция, а Борисов бе представен от пресцентъра на ГЕРБ.

Още същия ден Йончева сподели, че ще съди водача на ГЕРБ, а във Facebook профила на Борисов бе оповестено известие, че той " на драго сърце ще взе участие в този развой ".

Адвокатите на Елена Йончева настояват, че във Facebook профила на Борисов е било качено изказване му за милионите, дадени на някогашната публицистика.

Никола Николов изясни, че най-много той качва материали във Facebook страницата на премиера и има достъп до нея.

" В изключителни случаи и една колежка, която работи в Министерския съвет, споделя в профила на премиера във Facebook ", изясни Николов, представен от вестник " 24 часа ".

Разпитът на пресаташето бе пожелан от юристите на премиера, тъй като по делото се твърди, че във Facebook страницата се е появило негово изявление за Елена Йончева. Шефът на пресцентъра на ГЕРБ отхвърля да е чувал сходно нещо.

Делото продължава на 6 февруари, когато ще бъдат разпитани двама чиновници от разузнаването. Това бе поискано от юрист Марин Марковски, който съставлява премиера. Според него очевидците щели да приказват за това, че страната е дала на журналистката милиони да направи филм.

На предното съвещание по делото юристите на премиера показаха 72 документа, с които се доказвало, че сред 2004 и 2009 година Йончева е получила 690 хиляди лева от Българска национална телевизия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР