Премиерът Бойко Борисов няма да се яви на утрешния парламентарен

...
Премиерът Бойко Борисов няма да се яви на утрешния парламентарен
Коментари Харесай

Борисов се скри от изслушването в парламента, пак други са виновни

Премиерът Бойко Борисов няма да се яви на утрешния парламентарен надзор в Народното събрание. Борисов, който постоянно работи и през уикенди, и по празници, си е взел отпуск за един ден, " с цел да работи върху бъдещото ново държавно управление ".

" Трябва да дадем визия по какъв начин ще изгледа един нов уравновесен, евроатлантически кабинет. Трябва да свършим работата качествено и да подготвим положително държавно управление ", безапелационен е Борисов, представен от пресслужбата на Министерския съвет.

Лидерът на ГЕРБ към този момент сподели, че, който към този момент е народен представител и член на партията.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Премиерът в оставка Бойко Борисов ще бъде изслушан от Народн...

По време на " работния " еднодневен отпуск министър-председателят реши да бъде заместван от вицепремиера Томислав Дончев, който би трябвало да показа пред Народното събрание Плана за възобновяване и резистентност на страната.

Планът на ГЕРБ щял да бъде импортиран на следващия ден в Народното събрание, тъй че депутатите да се срещнат с него и да решат дали да до одобряват. " Ако желаят да го одобряват, да го надградят. Ако желаят, да си създадат нов проект ", показва в характерен жанр Борисов на изключително съвещание на Министерския съвет.

По-рано денем депутати от разнообразни партии се усъмниха, че ГЕРБ съзнателно бавят разкриването на Плана и по този начин саботират възобновяване на българската стопанска система. Проектът на досегашните ръководещи имал редица недостатъци, тъй като отразявал единствено тяхната позиция и цели, без да е минал през необятно публично разискване с останалите заинтригувани страни, както предлагат от Европейски Съюз. Протакването с изпращането му в Брюксел можело да забави предстоящите 12 милиарда евро от Европа.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Част от аргументите, заради които ГЕРБ не внася Плана за резистентност и възобновяване, съгласно евродепу...

Борисов очевидно е доста угрижен за бъдещето на България, само че вместо да отиде в Народното събрание, той избра да разяснява събитията от личната си цитадела – Министерския съвет. Според него младежите, искащи по-добър живот, били употребявани, с цел да се намърдат в Народното събрание добре забравени остарели лица като Кристиан Вигенин, Атанас Атанасов, Татяна Дончева, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Христо Иванов.

" Възхищавам се на младежите, които се бунтуват, които желаят по-добър живот, само че скърбя откровено, че те бяха употребявани от платените протестъри. Имаше сила, имаше младежи, които фактически желаят да се трансформира страната непрестанно – точно тези хора генерират силата и смяната. Но те бяха употребявани, с цел да може тези остарели муцуни още веднъж да се намърдат в Народното събрание ", акцентира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и други " горещи " тематики като мажоритарния избор и партийната дотация. Той напомни, че до неотдавна интензивно се говорело за настояването за мажоритарен избор, а отводът от него бил именуван " държавен прелом ". " Ние ще внесем мажоритарни избори и в случай че желаят, да ги одобряват. Но скърбя, че тези, които години говореха, че това е най-важното, в този момент ще се плъзнат по една популистка повърхност да създадем дотацията на партиите 1 лев и да вкарат цялата политическа класа в ръцете на олигархията, на тези, които във всяко изявление не пропущат да кажат, че са платили митингите ", показва Борисов.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР