Премиерът Бойко Борисов не посрещна радушно изказаната публично идея на

...
Премиерът Бойко Борисов не посрещна радушно изказаната публично идея на
Коментари Харесай

Борисов не се зарадва на инициатива на Дончев за нов общински данък

Премиерът Бойко Борисов не посрещна задушевно изказаната обществено концепция на вицепремиера си Томислав Дончев за въвеждане на нов общински налог.
Става въпрос за думи на Дончев в изявление за в. " 24 часа ". Вицепремиерът подсети за предложение отпреди 2 години, което Народното събрание не поддържа - всеки общински съвет да има правото да дефинира надбавка върху налога върху приходите на физическите лица, който е 10% (т.нар. плосък данък). Така щели да се вдигнат личните доходи на общините и те да могат да вършат повече. Дончев счита, че може да се приказва по тематиката след локалните избори.
Сега обаче Борисов твърдо съобщи, че през този мандат няма да има промени на налози.
Идеята провокира разнопосочни реакции измежду кметовете. Хасан Азис, кмет на Кърджали и зам.-председател на Движение за права и свободи, изиска страната да отчислява от нейните доходи. Димитър Николов, кмет на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ, обаче утвърди концепцията след изборите да бъде стартирана полемика.
" Дебат за разширение на приходната база на общините е необходим. Необходимостта от повишение на финансовата им автономия посредством разширение на приходната база на общините е неоспорим факт, установен от доста години. Това ще даде опция на общините независимо да вземат решение повече въпроси от локално значение ", разяснява и кметът на Плевен Георг Спартански, който е от Реформаторския блок.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР