Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователни телеграми до канцлера на Германия

...
Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователни телеграми до канцлера на Германия
Коментари Харесай

Борисов и Захарива със съболезнователни телеграми след катастрофата на остров Мадейра

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователни телеграми до канцлера на Германия Ангела Меркел и министър-председателя на Португалия Антониу Коща по отношение на трагичния случай с туристически рейс на остров Мадейра, при който починаха и пострадаха немски жители.

„ Приемете от името на българския народ, на българското държавно управление и от мое име най-искрени съболезнования във връзка трагичния случай, при който починаха и пострадаха немски жители. Моля, предайте на околните на починалите нашата съпричастност и поддръжка в този тежък миг, както и пожелания за сполучливо възобновяване на потърпевшите “, написа министър председателят Борисов до канцлера Ангела Меркел.
 
The Portuguese island of has begun three days of mourning after 29 German tourists died after their bus spun off the road and tumbled down a slope before crashing into a house.
— AFP news agency (@AFP)
В съболезнователния адрес до премиера на Португалия, министър-председателят Бойко Борисов показва, че в този тежък за страната миг, България сервира своите съболезнования и е съпричастна с болката за случилото се на португалска територия. „ Пожелавам бързо възобновяване на потърпевшите и превъзмогване на следствията “, написа още българският министър председател до Антониу Коща.
 
At least 28 people are dead and another 28 are injured after a tour bus crashed on Portugal's Madeira Island.
— CNN Breaking News (@cnnbrk)
И вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева сервира съболезнования към своите сътрудници от Германия и Португалия Хайко Маас и Аугущо Сантуш Силва по отношение на злополука на туристически рейс на остров Мадейра, оповестиха от Министерство на външните работи.-->

„ Съпричастни сме с тъгата на околните на починалите и желаем бързо възобновяване на потърпевшите “, акцентира министър Захариева в съболезнователното си писмо до Хайко Маас.
 
At least 29 killed in Madeira when tourist bus veers off the road
— Reuters Top News (@Reuters)
В посланието до португалския си сътрудник министър Захариева показва взаимност и поддръжка в тежкия миг.
 БГНЕС

Всички 55 пасажери в авариралия в сряда рейс като се изключи водача и екскурзовода , които са измежду ранените, са били немски жители.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР