Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователни телеграми до канцлера на Германия

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователни телеграми до канцлера на Германия ...

Борисов и Захарива със съболезнователни телеграми след катастрофата на остров Мадейра.

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователни телеграми до канцлера на Германия Ангела Меркел и министър-председателя на Португалия Антониу Коща във връзка с трагичния инцидент с туристически автобус на остров Мадейра, при който загинаха и пострадаха германски граждани.

„Приемете от името на българския народ, на българското правителство и от мое име най-искрени съболезнования по повод трагичния инцидент, при който загинаха и пострадаха германски граждани. Моля, предайте на близките на загиналите нашата съпричастност и подкрепа в този тежък момент, както и пожелания за успешно възстановяване на пострадалите“, пише премиерът Борисов до канцлера Ангела Меркел.
 
The Portuguese island of has begun three days of mourning after 29 German tourists died after their bus spun off the road and tumbled down a slope before crashing into a house.
— AFP news agency (@AFP)
В съболезнователния адрес до премиера на Португалия, министър-председателят Бойко Борисов посочва, че в този тежък за страната момент, България поднася своите съболезнования и е съпричастна с болката за случилото се на португалска територия. „Пожелавам бързо възстановяване на пострадалите и преодоляване на последствията“, пише още българският премиер до Антониу Коща.
 
At least 28 people are dead and another 28 are injured after a tour bus crashed on Portugal's Madeira Island.
— CNN Breaking News (@cnnbrk)
И вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева поднесе съболезнования към своите колеги от Германия и Португалия Хайко Маас и Аугущо Сантуш Силва във връзка с катастрофа на туристически автобус на остров Мадейра, съобщиха от МВнР.-->

„Съпричастни сме с мъката на близките на загиналите и желаем бързо възстановяване на пострадалите“, подчертава министър Захариева в съболезнователното си писмо до Хайко Маас.
 
At least 29 killed in Madeira when tourist bus veers off the road
— Reuters Top News (@Reuters)
В посланието до португалския си колега министър Захариева изразява солидарност и подкрепа в тежкия момент.
БГНЕС

Всички 55 пътници в катастрофиралия в сряда автобус с изключение на шофьора и екскурзовода, които са сред ранените, са били германски граждани.
 

Източник: dariknews.bg