Премиерът Бойко Борисов инспектира новото кръгово кръстовище на ул. "Розова

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира новото кръгово кръстовище на ул. "Розова
Коментари Харесай

Борисов остана шокиран: За първи път някой кмет да...

Премиерът Бойко Борисов инспектира новото кръгово кръстовище на ул. "Розова котловина “ в град Сливен, за което държавното управление отпусна над 2 322 000 лева без Данък добавена стойност. Кметът на Сливен Стефан Радев се похвали, че 400 000 хиляди лв. са спестени от публичната поръчка за кръстовището.

"За първи път някой кмет да спести от поправки. Останалите пари ще ви ги оставим за детска градина “, съобщи Бойко Борисов. Градоначалникът на Сливен акцентира, че без мощни финанси няма по какъв начин да има мощни общини.

Борисов видя и санираните жилищни блокове в кв. "Сини камъни “, където има санирани 51 жилището по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания през предходната година.

"Сега почнаха всички да желаят санирането. Когато Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи говореха срещу санирането, вие мълчахте. Сега видяха, че има 3 милиарда лв. остатък. Управлява се от положителни стопани, по тази причина страната има остатък “, акцентира министър председателят Борисов.

При визитата си в ремонтираната детска градина в Сливен той посочи: "Над 40 хиляди деца, които в никакъв случай не са ходили на учебно заведение, ги вкарахме в класните стаи. Тази стратегия работи доста добре. Обмисляме да създадем и безвъзмездна храна за детските градини “, добави още министър председателят Борисов пред учителите в детското заведение.

След Сливен той се продължи неделната си обиколка и в Котел, с цел да види по какъв начин върви построяването на нова пречиствателна станция за питейни води по план на общината. Чрез него ще се реши казусът с варовика и замътването на водата в града при значителни превалявания.

"Пречиствателната станция е подготвена, работи на автоматизиран режим, тестваме я “, осведомиха премиера Борисов от управлението на оборудването. Министър-председателят добави, че са построени над 70 такива обекта.

"Едно огромно "благодаря " на държавното управление и на премиера, по тази причина че ни поддържа в това значимо начинание. Котел е зародил, с помощта на тези три извора, който са покрай нас. Това ни дава живот “, сподели кметът на Котел Коста Каранашев.

Станцията ще пречиства 200 куб. метра вода на час от карстовия извор на р. Изворска, който доставя града, посредством реагентна обработка и пречистване през бързи пясъчни филтри. След това водата ще се обеззаразява, с което ще се подсигурява високото й качество.

Стойността на плана е близо 3 млн. лева За осъществяването му от бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството от 2017 година до момента са обезпечени малко над 2,5 млн. лева Предстои остатъкът от средствата също да бъде възложен на локалната администрация.

"България не е единствено жълтите павета, животът го има и тук “, съобщи по време на инспекцията министър председателят Борисов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР