Премиерът Бойко Борисов има устойчиво по-висока подкрепа, отколкото получава собствената

...
Премиерът Бойко Борисов има устойчиво по-висока подкрепа, отколкото получава собствената
Коментари Харесай

Маркет линк: Бойко Борисов с по-висок рейтинг от ГЕРБ, БСП - бие Корнелия Нинова

Премиерът Бойко Борисов има стабилно по-висока поддръжка, в сравнение с получава личната му партия ГЕРБ, до момента в който водачът на опозицията Корнелия Нинова през последните месеци се радва на по-малко доверие спрямо Българска социалистическа партия.

Това е един от изводите на взаимното национално представително изследване на БиТиВи и „ Маркет линкс ”, показано в студиото на малкия екран от Добромир Живков. Проучването е направено измежду 1001 пълнолетни българи в интервала 11-19 юни по метода на директно персонално изявление.

Живков изясни, че при Нинова разделянето на персоналния от партийния рейтинг стартира с излизането на Българска социалистическа партия от Народното събрание, като ножицата се разтваря от вътрешните несъгласия и отдръпването на оставката й като водач на Българска социалистическа партия.

В същото време, в случай че ГЕРБ понасят тежък удар с „ Апартамент гейт ” през април и май (когато дори Българска социалистическа партия ги изпреварва по подкрепа), само че абсурдът с парцелите на властта на процедура не нанася вреди на рейтинга на Бойко Борисов. Според „ Маркет линкс ” по този начин министър председателят е съумял „ безусловно да обърне политическия тренд в страната ” по време на европейските избори.

„ Колкото повече Бойко Борисов е обществен, толкоз повече българите се успокояват, че има кой да ръководи – и да ръководи със здрава ръка ”, разяснява Живков.

След евровота електораланата поддръжка за главните партии се резервира на сходни равнища. При избори през днешния ден ГЕРБ биха взели 30,6% от гласовете, Българска социалистическа партия – 28,9%, Движение за права и свободи – 8%, „ Обединени патриоти ” – 6%. „ Демократична България ” към момента има късмет за посланичество в Народното събрание с 5,3%, а „ Воля ” е на ръба с 3,3%.

„ Евроизборите не доведоха до усмиряване на общественото напрежение, което се натрупа от към година ”, акцентира Живков. Той означи, че голяма част от българите считат, че страната не се развива в вярната посока – песимистите са два пъти повече от оптимистите. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР