Премиерът Бойко Борисов и премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев

...
Премиерът Бойко Борисов и премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев
Коментари Харесай

Борисов и Медведев обсъдиха възможностите за задълбочаване на икономическите отношения

Премиерът Бойко Борисов и министър председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев разискаха задълбочаването на търговско-икономическото съдействие, както и в областта на енергетиката, туризма и превоза.

Дмитрий Медведев акцентира, че в последните години партньорството сред двете страни се засилва. „ Сега можем да обсъдим обособени параметри от нашето търговско-икономическо съдействие “, сподели още съветският министър председател.

Българският министър председател уточни, че предпочитаните тематики в връзките сред България и Русия остават битката с тероризма и сигурността, стопанската система, туризмът и енергетиката. „ Светът фактически е едно доста тежко място с неспирните спорове. Ние и Европа сме доста пострадали от мигрантската вълна “, добави Бойко Борисов.

На срещата участваха заместител министър-председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на културата Боил Банов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова, които са в формалната делегация, водена от премиера Бойко Борисов в Москва.

По-късно през днешния ден българският министър-председател ще беседва и с съветския президент Владимир Путин в Кремъл.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР