Премиерът Бойко Борисов е възложил на депутатите от ГЕРБ и

...
Премиерът Бойко Борисов е възложил на депутатите от ГЕРБ и
Коментари Харесай

Отпускат 150 млн. лева за хората с увреждания

Премиерът Бойко Борисов е упълномощил на депутатите от ГЕРБ и на обществения министър да придвижат и гласоподават едновременно законите за персоналната помощ, за хората с увреждания и за обществените услуги. Ден откакто протестиращите майки оповестиха, че ще го държат персонално виновен за уговорките към провеждането на промяната, министър председателят съобщи, че единствената му отговорност е да обезпечи спомагателни 150 милиона лв. в бюджета за идната година и не е негова работа да дефинира по какъв начин да бъдат разпределени тези средства.

Премиерът Борисов напомни на протестиращите майки, че е дал едно-единствено заричане - в новия бюджет да има със 150 милиона лв. повече за хората с увреждания: " Социалният министър, майките на деца с увреждания и омбудсманът в тези 150 млн. да вкарат това, което имат като искания - дали фондове, дали персонална помощ, поддръжка. Както желаят да го създадат ".

Борисов добави към уговорките си по отношение на хората с увреждания предоставеното напредване и гласоподаване на законите за хората с увреждания, за персоналната помощ и за обществените услуги: " Да гледат трите закона и да има 150 млн. повече всяка година оттук насетне, в това число и тази, съм го поел като ангажимент. И в случай че го няма, макар че не всички съдружни сътрудници са съгласни, тогава могат да кажат: Борисов ни излъга ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР