Премиерът Бойко Борисов е съучастник – активен или пасивен –

...
Премиерът Бойко Борисов е съучастник – активен или пасивен –
Коментари Харесай

Прокопиев нарече Бойко Борисов за съучастник в запора на имуществото му

Премиерът Бойко Борисов е съизвършител – деен или въздържан – на акцията на КОНПИ против „ Икономедиа “, защото политическата отговорност за нея е на ГЕРБ. Не съм сигурен дали ръководителят на комисията е бил склонен да се води това произвеждане, само че той е персонално предопределение на Борисов.

Това съобщи Иво Прокопиев на брифинг, който даде в Българска телеграфна агенция незабавно след конференцията на КОНПИ за запора върху имущество на неговото семейство.

Собственикът на „ Икономедиа “ решил, че този проблем е задоволително сериозен да запознае министър-председателя с него, само че Борисов или не изискал, или не съумял да го предотврати. „ Върху Пламен Георгиев е оказан напън от основния прокурор Сотир Цацаров да бъде стартирано това произвеждане “, уточни още издателят.

Иво Прокопиев разгласи, че е схванал за инспекцията от изявление на поредседателя на КОМПИ Пламен Георгиев във вестник. Не съм прехвърлял никакво мое имущество на никого под никаква форма, с цел да покажа, че всичко е изрядно, акцентира той.

Собственикът на " Икономедиа " още веднъж съобщи, че изказванията на КОНПИ са " дребни мошеничества и аналитична неначетеност " и отхвърли всичко, което комисията твърди по отношение на законността на приходите му и договорката с " Каолин ". Припомни, че по последната има оправдателна присъда на трета инстанция.

Управляващият шеф на " Икономедиа " Галя Прокопиева дефинира като несъстоятелни изказванията на Пламен Георгиев, че запорите на дялове и акции не се отразяват на работата на медиите от пресгрупата. " Тези запори имат и репутационен, и търговски аспект, пречат и на спокойствието на публицистите ", сподели тя.

" Тук става въпрос за контролния пакет акции в " Икономедиа ". А в случай че страната в действителност ги придобие? Държавен вестник ли ще издаваме ", попита Галя Прокопиева.

Адвокат Атанасов, който пази семейство Прокопиеви по това дело, разяснява, че в желае за поръчителство няма нищо състоятелно и това работи единствено в интерес на клиентите му. Мога да ви кажа какво няма в преписката - няма съображение за имуществено противоречие, безапелационен бе той. Юристът напомни, че от 2006 година насам иск на КОНПИ и нейният предходник, по който съдът да не е наложил поръчителство. Затова почетеният от Бургаския съд иск за запор не бил индикативен за нарушаване.

Това е различен метод да се поречи да си вършим работата. Ако замълчим в този момент, всички ще изгубят, разяснява основният редактор на " Дневник " Велислава Попова.

Колегата ѝ Алексей Лазаров, основен редактор на " Капитал ", добави, че в седмичника всички публицисти имат развито възприятие за хигиена и не им е безразлично за кого работят. През годините доста негови сътрудници проверявали по разнообразни мотиви условия към собствеността на медията. " Щом работим още тук, значи не виждаме проблем ", сподели той.

На финала Галя Прокопиева, предизвикана от въпрос на " Канал 3 ", описа по какъв начин в продължение на 40 дни екип на същата телевизия е стоял на входа на дома им с камери, ориентирани към спалнята. Тя помоли екипа на малкия екран да съблюдава най-малко метър отдалеченост от фамилията и да не крещи при всяко тяхно излизане.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР