Премиерът Бойко Борисов е провел разговор с първия дипломат на

...
Премиерът Бойко Борисов е провел разговор с първия дипломат на
Коментари Харесай

Борисов е поздравил турския външен министър заради Либия

Премиерът Бойко Борисов е провел диалог с първия посланик на Турция на форума в Давос, заяви самият той във Facebook.

„ Разговарях с министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, с който обсъдихме резултатите от провелата се в Берлин мирна конференция за Либия. Поздравих го за отлично свършената работа “, написа Борисов, без да прецизира защо тъкмо е поздравил Чавушоглу. Турция оказва директна военна помощ на приетото от Организация на обединените нации либийско държавно управление, основано в Триполи, което сега води война с другото държавно управление на страната, управлявано от Халифа Хафтар.

Борисов показва и увереност, че „ с тези совалки на канцлера Меркел, президентите Путин, Макрон и Ердоган, държавния секретар Помпео, аз съм оптимист за намиране на спокойно решение “ на спора в северноафриканската страна.

Българският министър председател се похвали, че е взел участие в панела „ Диалог за дипломацията на Западните Балкани “. „ България поредно поддържа напъните на страните от Западните Балкани по пътя им към участие в Европейски Съюз. Страната ни, взаимно с Република Северна Македония, тази година е хазаин на Берлинския развой. Приоритетите ни са свързаността във всичките й аспекти: транспортна, енергийна, цифрова, както и съгласуваност сред хората, изключително измежду младите, в това число посредством обучение “, показа изявлението си Борисов.

50-ата годишна среща на Световния стопански конгрес в Давос се организира под надслова „ Заинтересовани страни за един кохерентен и резистентен свят ”. В него вземат участие доста държавни глави и държавни ръководители, финансисти, деятели и други, в това число президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, немският канцлер Ангела Меркел, ръководителят на Европейската централна банка Кристин Лагард, екоактивистът Грета Тунберг.

ПРЕДИ ГОДИНА

Любопитна детайлност е, че предходната година Бойко Борисов реши да не взе участие в Световния стопански конгрес. Той изясни, че се е отказал да пътува, защото решил, че няма смисъл да троши държавни пари, откакто на събитието в Давос няма да присъства  Доналд Тръмп. Американският президент и други световни водачи тогава отхвърлиха присъединяване във форума по разнообразни аргументи. Макрон да вземем за пример беше ангажиран с " жълтите жилетки " и пенсионната промяна във Франция, а Тереза Мей работеше по проекта за Брекзит.

 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР