Премиерът Бойко Борисов е изцяло зависим от кръга около медийния

...
Премиерът Бойко Борисов е изцяло зависим от кръга около медийния
Коментари Харесай

Цветан Василев: Борисов е изцяло зависим от кръга около Пеевски и Доган

Премиерът Бойко Борисов е напълно подвластен от кръга към медийния магнат Делян Пеевски и почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, твърди някогашният мажоритарен притежател на банкрутирала банка КТБ Цветан Василев в ново изявление пред Явор Дачков за уеб страницата " Гласове ". По думите на Василев " лагерът на Пеевски " употребява прокуратурата и службите като репресивна бухалка и управлява хората във властта с " една доста богата база от компромати ".

Освен това някогашният банкер твърди, че част от пълномощията на Доган в Движение за права и свободи са конфискувани и Пеевски е " овладял задоволително " партията.

Интервюто е оповестено в деня, в който Доган излезе с отворено писмо към членовете и симпатизантите на Движение за права и свободи. В него помоли за амнистия " разсърдените и разочарованите " в партията и прикани вътрешните битки в придвижването да не спъват развиването на младите.

Василев прави паралел сред неговата роля в връзките му с Пеевски до 2013 година и сегашните дейности на предприемача Кирил Домусчиев.

Бившият началник на КТБ е неприсъствен обвинен за началник на проведена незаконна група, която съгласно прокуратурата с години е източвала банката. От 5 години е в Сърбия, а делото за екстрадицията му продължава да се точи. Василев отхвърля да се прибере в България с претекста, че тук няма да получи заслужено правораздаване и към този момент няколко пъти е казвал, че се тормози за живота си. И в това изявление твърди, че в случай че го " приключат " или да се озове в пандиза, а по този начин нямало да има по какъв начин да отбрани себе си и " останалите хора, които сега " търкат наровете " в ония " клоаки и арести ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР