Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Бойко Борисов настоява за по-силна външна политика на ЕС

Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила разяснява пред публицисти, че България се намира в деликатна обстановка, тъй като след две седмици поема председателството на Съвета на Европейски Съюз и би трябвало да балансира сред всички позиции.

На въпрос за мнение по разногласието за наложителните миграционни квоти на Европейска комисия, той уточни, че съгласно него е належащо Европейски Съюз да се намеси доста мощно в геостратегическата политика. "Виждате президентите Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила, Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила, Арабската лига - взимат се решения, които по-късно носят някакви последствия. Ние къде сме, какъв е през днешния ден разногласието - сред Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила и Доналд Туск, и надлежно сред всички нас, какъв брой пари и по какъв начин да одобряваме от ден на ден мигранти ", добави той пред публицисти в Брюксел.

"Едни водят войните, едни употребяват репарациите от петрола, а други ще се избием какъв брой пари да дадем, кой какъв брой мигранти да поеме. Видно е, че на народите, изключително в граничните страни на Европейски Съюз, това не им харесва, пагубно е за всяка политическа партия, която го поддържа. Виждате, че Европа се разтресе, страни, в които в никакъв случай това не се е говорило, съществени партии изгубиха избори, постанова се да се вършат обединения от какъв ли не вид, единствено и единствено да се избави политическото пространство, да има ръководство ", разясни министър председателят.
28
Борисов предложи Европейски Съюз да предприеме доста мощна и бърза външна политика. "Това е най-богатото, най-хубавото място за живеене, с голям Брутният вътрешен продукт. Второ, границите на Европейски Съюз да се пазят като едно време. Всеки, който желае да влезе в Европа, да влезе по два метода - тези, които бягат от войните, до момента в който се спасят, сме длъжни, тъй като сме най-хуманните, а и отговорни, като цяло, да бъдат обгрижени обикновено, както всяко човешко създание заслужава естествен метод на живот. Икономическите мигранти ще бъдат спирани и ще отиват там, където биват желани ", добави министър-председателят.

В отговор на въпрос той посочи, че предлага усилване на дипломатическия метод, а не изпращането на армии на открито. "Говоря за дипломация, с армиите се видя какво става - изпратиха и американците, и турците, и руснаците - изпребиха хората там, унищожиха страните, милионите мигранти и милиардите евро, които плащаме, са в Европа. Длъжни ли сме за това, че водят войни, България да одобри десетки хиляди мигранти? ", попита Борисов.
28
"След като непрестанно сме пострадали, запитвам за какво ни няма на срещите, на които се събират да взимат решения ", добави той.

По мотив днешното съвещание на Европейския съвет, на което бе ознаменувано обособяването на европейската защита, той посочи, че нашата страна има три плана - за наблюдаване в Черно море и за военно съдействие. По въпроса със глобите против Русия министър председателят означи, че мненията в Европейски Съюз са разграничени.

"Едните страни са твърдо за отпадане на глобите - Унгария, Гърция и доста други; има други като Полша, които са извънредно срещу ", разясни Борисов.
28 28
За договарянията по отдръпването на Англия министър председателят уточни, че нищо не е решено към момента. Той заяви, че идната седмица основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние ще бъде в София. "След като няма пари, периоди и по кое време техническите съглашения ще влязат в действие - по тази причина предния път бях песимист. Имаше малко еуфория преди седмица в Брюксел, че всичко върви добре, през вчерашния ден ни попариха. Нека изчакаме, тъй като правилото "Докато за всичко не сме се разбрали, значи за нищо не сме се разбрали " е в цялостна мощ в този случай. Виждате, че даже Британия се тресе в Народното събрание, това е извънредно комплициран развой ", разяснява министър-председателят.
28
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР