Премиерът Бойко Борисов благодари на президента Румен Радев, че е

...
Премиерът Бойко Борисов благодари на президента Румен Радев, че е
Коментари Харесай

Удължават с 6 месеца срока за издаване на лични документи


Премиерът Бойко Борисов благодари на президента Румен Радев, че е подписал бързо всички укази по законите, свързани с изключителните ограничения.

Борисов разгласи измененията, засягащи основни ограничения за предварителна защита против ковид на ексклузивен брифинг в Министерски съвет:

Удължава се с 6 месеца срокът за издаване на персонални документи. Целта на заповедта е да не се разреши скупчването на доста хора на избрани места.

Удължава се до края на май срокът за замяна на документите за тази година.

Протоколите за скъпите медикаменти се удължават до 12 месеца. Решенията на ТЕЛК се удължават до края на март.

Веригите за бързо хранене може да работят единствено за храна за у дома. РЗИ и Министерство на вътрешните работи би трябвало да управляват това.

" Някои от магазините за строителни материали и техника са отворени. Ако намерят подобен магазин със скупчване на хора, ще бъде затварян незабавно ", предизвести Борисов.

Правителството обмисля дали заповедта на здравния министър с рестриктивните мерки за придвижване на хора да не стане специфичен закон за битка с ковид, добави министър председателят. Здравните инспекции, дружно с Министерство на вътрешните работи да уеднаквят критериите по които работят кметовете, предложи още министър председателят. Търговската активност се прави на всички места с изключение на в увеселителни и игрални зали, заведения за хранене, питейни заведения, кафенета, сладкарници, моловете, само че там остават за действат банкови и зстрахователни гишета, аптеки, хранителни вериги и офиси.

Не затваряме хотелите, единствено вкарваме ред да не се струпват хора в ресторанта. Собственикът може да провежда кетъринг по стаите, добави Ананиев. Магазинчетата в курортите също не се затварят. Санитарните ограничения са подържане на непорочност, проветряване, стерилизация, изброи здравният министър. По отношение на ромските квартали важат безусловно всички условия за търговия, обясни той. Здравни инспектори и Министерство на вътрешните работи следят кварталите и ще вземат ограничения при скупчване на хора. В тези квартали ще наложим малко по-интензивен надзор, подсигурява вътрешният министър Младен Маринов. Ситуацията може да провокира вълна от телефонни измами и хората не би трябвало да имат вяра на никого с изключение на на Министерство на вътрешните работи. Когато е нужна информация, звънете на 112, прикани Маринов.

От 17.00 часа през днешния ден на телефон 112 има ще се поемат позвънявания позвъняванията с въпроси за обсега на заповедта на Министерство на здравеопазването. Четири души от Министерство на здравеопазването ще стоят на телефоните, с цел да може всеки един въпрос или тълкувание да се отговори на хората и по оптимално бърз метод да бъде взето нужното решение.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР