Премиерът Бенямин Нетаняху получи от президента на Израел мандат за

...
Премиерът Бенямин Нетаняху получи от президента на Израел мандат за
Коментари Харесай

Нетаняху получи мандат за формиране на ново правителство на Израел

Премиерът Бенямин Нетаняху получи от президента на Израел мандат за образуване на ново държавно управление на Израел след избори, които не излъчиха ясно ръководещо болшинство, съобщи Ройтерс.

Нетаняху, който е на власт от 2009 година, в този момент има сложната задача да откри задоволително съдружници за ръководеща коалиция.

Според закона той има 28 дни да направи това, като е допустимо двуседмично удължение преди президента Реувен Ривлин да номинира различен за министър председател или да помоли Народното събрание да избере министър ръководител.

На, които бяха четвърти за две години, нито Нетаняху и негови евентуални сътрудници – десни и религиозни партии, нито евентуална коалиция от негови съперници не съумя да получи болшинство в Народното събрание.

Но в консултациите на Ривлин с политическите партии  понеделник за предоставяне на мандат за образуване на държавно управление Нетаняху получи по-голяма поддръжка от други претенденти за поста, поради което президентът разгласи, че го номинира за министър-председател.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР