- Премиера на Camping & Caravaning Expo 2024 ще направи

...
- Премиера на Camping & Caravaning Expo 2024 ще направи
Коментари Харесай

Новият Subaru Crosstrek с премиера на Camping & Caravaning Expo 2024

- Премиера на Camping & Caravaning Expo 2024 ще направи компактния Subaru Crosstrek.
- Посетителите на ревюто ще могат да видят още и различен водещ модел от японската марка - Forester.

Новият модел на Subaru поема наследството на SUBARU XV, който се трансформира в бестселър на японската марка в Европа. Новото име е композиция от думите “crossover ” ( " кросоувър " ), класа към който принадлежи автомобилът, и “trekking ” ( " трекинг " ), което незабавно разпознава характера и духа на новия модел. Това име въплъщава концепцията за свободата да се движиш на всички места, както в градска среда, по този начин и отвън пътя.

Външният дизайн на новия Crosstrek отразява неговата здрава и сурова природа. Във външния тип на модела са приложени по-остри и по-динамични линии, които не престават да следват философията на Subaru DYNAMIC x SOLID.

Интериорът на новия Crosstrek е планиран по този начин, че да съчетава изтънчен естетически усет с оптималната функционалност и комфорт за лидера и пасажерите. Солидността на екстериора е отразена и в дизайна на купето, само че съчетана с качеството на по-висок клас.

Информационно-развлекателната система на новия Crosstrek е с елементарен за потребление интерфейс, който разполага с 11,6-инчов централен информативен екран с цялостен HD сензорен панел. Освен сензорните бутони, не престават да се дават и класическите физически бутони за интервенции, които водачите би трябвало да правят, без да отклоняват погледа си за безвредно шофиране.

Новият Subaru Crosstrek е оборудван със системата X-MODE, която управлява мотора, трансмисията, системата за задвижване на всички колела и спирачките за оптимално сцепление върху хлъзгави повърхности и стръмни наклони. Могат да бъдат определени разнообразни режими на шофиране, с цел да дават отговор на другите пътни настилки и условия на шофиране. Системата X-MODE разполага и с функционалност Hill Descent Control (Контрол на спускането по наклон), която разрешава на лидера да кара надолу по стръмни наклони с безвредна и непрекъсната скорост, без да натиска педала на спирачката и да се концентрира само върху ръководството на автомобила. При новия Crosstrek и за първи път при Subaru, системата X-MODE към този момент е налична и при шофиране на заден ход в хибриден режим. Crosstrek идва с най-малък пътен луфт от 220 мм, дружно с усъвършенствани ъгли на заход и отход, което го прави подобаващ за необятен набор от офроуд действия и направления.

Новият модел разполага с най-новата версия на технологията EyeSight, системата на Subaru за подкрепяне на лидера със стерео камера. Има доста по-широк обсег на различаване (обхватът е съвсем удвоен). Инсталирана е спомагателна монокулярна камера, с цел да се усъвършенства още повече успеваемостта на сигурността. Освен това в предната част е конфигурирана радарна система. Новата система разпознава двуколесни транспортни средства и пешеходци отляво и отдясно на автомобила.

Новият Crosstrek се предлага с три равнища на съоръжение STYLE, STYLE XTRA и PREMIUM в 9 разнообразни цвята. Ориентировъчните цени стартират от 72 700 лв. за равнище STYLE до 81 100 лв. за равнище PREMIUM (плюс 990 лв. за багра перла или металик).

Посетителите на Camping & Caravaning Expo ще имат опция да прегледат Subaru Crosstrek от близко. Събитието се организира от 12 до 14 април на нова локация - някогашния увеселителен парк София Ленд на бул. Вапцаров в Лозенец. Вход свободен. Заповядайте!
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР