Премиера на 27 февруари в СофияИзданието е озаглавено “NEXT.BG Книга

...
Премиера на 27 февруари в СофияИзданието е озаглавено “NEXT.BG Книга
Коментари Харесай

Николай Василев представя четвъртата си книга

Премиера на 27 февруари в София
Изданието е озаглавено “NEXT.BG Книга за реформатори, ястреби и щъркели ”

Икономистът Николай Василев ще показа премиерно своята четвърта книга на 27 февруари - “NEXT.BG Книга за реформатори, ястреби и щъркели ”. Василев, който е някогашен вицепремиер (2001- 2005 г.) и министър на стопанската система (2001 - 2003), министър на превоза и известията (2003 - 2005), както и министър на държавната администрация и административната промяна (2005 - 2009), понастоящем е ръководещ сътрудник в Expat Capital - компания за ръководство на капиталови спестовни сметки. Николай Василев споделя, че книгата е написана в края на 2022 година и самото начало на 2023 година след следващите предварителни парламентарни избори в България и преди идващите.



Корицата на книгата

“Не се върша на професионален публицист. Но в качеството си на икономист със мощна идеология, с опит в политиката и в частния бранш като шеф и вложител, на човек с ясна гражданска позиция - съм дал стотици изявленията и имам над 100 публикации на тематика икономическа политика. Затова взех решение да обобщя концепциите си в нова книга - в сходство с новите действителности в международната стопанска система и геополитика ”, написа Николай Василев в предговора на новото издание. Той показва, че “NEXT.BG ” е непосредствено продължение и развиване на предходната му книга “Меню за реформатори ”. По думите му двете книги могат да бъдат прочетени редом, поредно или напълно поотделно. Част от тематиките са сходни, само че няма “плагиатстване ” от остарялата към новата.

В предговора Василев в детайли изяснява за какво е избрал да озаглави книгата точно по този начин.

“Смисълът е в няколко направления. Next на британски значи “следващ ”. Вярвам, че книгата обобщава част от идващото потомство промени, нужни за модернизацията на страната ни в разгара на 21 век. (....) Второ, първите букви от абревиатурата НЕКСТ може да се разшифроват като Национален Експертен Кабинет. От 2009 година неведнъж смятах, че България се нуждае от непартийно експертно държавно управление в сянка, което да бъде потребен коректив и генератор на хрумвания за настоящите, не изключително впечатляващи и въобще нереформаторски държавни управления след приемането ни в Европейски Съюз ”, написа още Николай Василев.

Представянето на книгата е на 27 февруари, понеделник, в зала “Васил Левски ” в Хотел Hyatt Regency Sofia, от 18:30 ч.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР