Преместването на украинските граждани от хотелите по морето в буферните

...
Преместването на украинските граждани от хотелите по морето в буферните
Коментари Харесай

Украинските бежанци - от хотелите в Слънчев бряг към военната база в Сарафово

Преместването на украинските жители от хотелите по морето в буферните центрове продължава. За разлика от напрежението, което породи в бежанския център в Елхово, във военната база в Сарафово няма недоволни и отказали да се настанят.
В базата на военните има както хотелска част, по този начин и палатков лагер.

„ В базата има 175 души украинци сега. Всички са настанени в хотелската част настанени. Има и палатков лагер разпънат, само че все още не се употребява. Все отново това е буферна зона. Тук бежанците престояват до 72 часа и по-късно биват разселвани в хотели, почивни бази и така нататък “, изясни за ФАКТИ Светла Кралева, представител на регионалната администрация на Бургас.

„ В палатките няма хора, само че те са като запас. Вчера 60 индивида поеха към Приморско, а на тяхно място пристигнаха нови. Към момента няма да се употребява палатковият лагер, който е оборудван с климатици, нови кревати и така нататък Всичко е чисто ново. От 31 май до през днешния ден през нас са минали към 300 бежанци. Имаше и такива, които си потеглиха по лично предпочитание, изясни още Кралева. - Определено тук им харесва. Морето е на 2 минути, има кътове за игра, одобряват се и бежанци с животни. Има медицински екип, има кола за спешна помощ, община Бургас оказва помощ за изхранването, има и храна за бебета. Хората са сложно обгрижени. Осигурени са санитарни материали и имаме доста доброволци, има психолог, а за 1 юни имаше празник и дарове Опитваме се по всевъзможен метод да минимизираме напрежението, който претърпяват “.

Иначе потенциалът въз основата в Сарафово е към 400 – 500 места. Ако местата в Бургас се изчерпат, бежанците би трябвало да продължат към другия буферен център в Елхово.
Само за два дни в Бургаска област са издирени и придвижени към базата на Министерския съвет над 320 украински жители с увреждания.
Украинските бежанци ще бъдат настанявани в буферните центрове за не повече от 3-4 дни, до момента в който бъдат ориентирани към съответната държавна база след оценка на потребностите им.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР