Премахването на хартиената бюлетина доведе до рязък спад на избирателната

...
Премахването на хартиената бюлетина доведе до рязък спад на избирателната
Коментари Харесай

Василев пред Дарик: Да вкараш кабинет през задната врата е несериозно и обидно. Този кабинет няма да живее дълго

" Премахването на хартиената бюлетина докара до внезапен спад на изборната интензивност в рисковите секции за пазаруване на гласове ", съобщи в Седмицата на Дарик Радио съпредседателят на „ Продължаваме промяната ” Асен Василев.

" Политиците би трябвало да са измежду жителите – да употребяват таксита и градски превоз, а не в бронирани коли с защита, което е по-близо до латиноамериканските страни. Само по този начин хората ще знаят за кого фактически гласоподават ", сподели още Василев.

На въпрос на водещия Константин Вълков каква ще бъде ориста на първия мандат за сформиране на държавно управление, Асен Василев отговори, че се хвърля прахуляк в очите на хората и че по-скоро този мандат няма да бъде сбъднат.

" Да вкараш кабинет през задната врата е несериозно и обидно. Този кабинет няма да живее дълго. С кворумни трикове и секрети гласувания пътят напред не е дълъг. Това е самобитно маркетингово посланиекъм българските гласоподаватели – ето, вижте кой се припознава в нас и по какъв начин работи, определен от нас ", сподели Василев.

" Когато няма парламент, президентът, със своя автограф, назначава длъжностен министър председател и министри, президентът става свръховластен, тъкмо като Луи XIV, дори без парламент. Причината това да се направи, е, че ще бъде за малко, посочи още Асен Василев. Но в нашия случай това към този момент става рисково, тъй като президентът има най-вече власт към този момент много време ", заключи той.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР