Прекратяването на сериозна връзка не е лесна задача. Може да

...
Прекратяването на сериозна връзка не е лесна задача. Може да
Коментари Харесай

5 знака, че сте готови да скъсате с партньора си

Прекратяването на сериозна връзка не е лесна задача. Може да ви отнеме известно време преди да се решите на сходна стъпка. Това е обикновено. Някои раздели са по-лесни от други. Всичко зависи от самата връзка и повода за въпросната разлъка. Понякога нещата не са толкоз елементарни, с цел да кажеш: „ Ами към този момент не те обичам”. Възможно е да обичате колегата си, само че да би трябвало да се разделите с него за положителното и на двама ви (обикновено когато нещо значимо липсва във връзката). Ето и 5 знака, че към този момент сте подготвени да сложите завършек на връзките си с половинката:

1. Всичките ви диалози приключват със скандал
Най-ясният знак, че е време да се разделите, е, когато към този момент не сте щастливи с колегата си (или напряко сте нещастни). Ако всичките ви диалози провокират кавги, това е мощен знак, че връзката ви е в задънена улица. Все отново връзките би трябвало да се градят на добра връзка.

2. Спрели сте да вършиме секс
Ако сексът във връзката ви се е трансформирал в мираж, то нещата посред ви са към своя край. Сексуалното привличане, несъмнено, не е най-важната част от една връзка. Важно е да бъдете привлечени от колегата си и интелектуално, и прочувствено. Все отново, в случай че и двамата сте изгубили половото си предпочитание един към различен, вие последователно ще охладнеете и ще се отдалечите и на другите две равнища.

3. Уважението отсъства от връзката ви
Липсата на почитание по сред ви може да се прояви по доста способи. Чрез отвращение за вдишване на отговорности, посредством отвращение за взаимни отстъпки, или в неуважение на желанията и потребностите на другия. Ако наблюдавате, че във връзката ви от много време липсва почитание, от едната или и от двете страни, това е знак, че би трябвало да се ориентирате в друга посока.

4. Прекарвате повече време с приятелите си, в сравнение с един с различен
Ако от известно време прекарвате минимално време с половинката си, предпочитайки компанията на приятелите си (особено, в случай че това важи и за колегата ви), то ясно е, че в дома ви има напрежение, от което гледате да избягате. Видимо е, че не сте щастливи един с различен и търсите многообразие отвън връзката.

5. Нямате обща визия за бъдещето си като двойка
Ако с сътрудникът ви не можете да стигнете до консенсус за общото ви бъдеще, изключително във връзка с по-важните тематики и решения (създаване на семейство и деца), това няма да докара до на никое място. Експертите поучават да не стоите повече от 18 месеца в една връзка, в случай че не виждате някакво удостоверение, че връзките ви с колегата имат бъдеще. В противоположен случай просто губите времето си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР