Прекратяването на Механизма за сътрудничество и проверка на Европейската комисия

...
Прекратяването на Механизма за сътрудничество и проверка на Европейската комисия
Коментари Харесай

Илияна Йотова за прекратяването на мониторинга: Усилията на много български правителства се увенчаха с успех

" Прекратяването на Механизма за съдействие и инспекция на Европейската комисия е несъмнено една от най-хубавите вести за България в последно време. Усилията на доста български държавни управления, политици, евродепутати за всички тези 17 години се увенчаха с триумф ", написа във фейсбук вицепрезидентът Илияна Йотова.

Коментарът ѝ е във връзка решението на Европейската комисия да приключи Механизма за съдействие и инспекция по отношение на България и Румъния. Той бе основан за двете страни през 2006 година, преди приемането им в Европейския съюз.

" Най-важното е, че отпадна един от най-шумно излаганите " причини " на някои европейски сътрудници за отлагането на участието на България в Шенген ", написа Йотова.

За прекратяването на механизма министър председателят Николай Денков сподели, че е отстранена още една преграда да бъдем равноправни с останалите страни от Европейски съюз във всяко едно отношение. Скоро би трябвало да премахнем и останалите – да бъдем признати в Шенген и да се присъединим към еврозоната, сподели още той, представен от държавната осведомителна работа.

Като извънредно добра вест дефинира ръководителят на Народното събрание Росен Желязков прекратяването на механизма.

По-рано през днешния ден вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът на правораздаването Атанас Славов показаха, че прекратяването на Механизма за съдействие и инспекция е триумф и самопризнание.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР