Прекомерното развитие на животновъдство застрашава естествения баланс. Европейското законодателство се

...
Прекомерното развитие на животновъдство застрашава естествения баланс. Европейското законодателство се
Коментари Харесай

Нидерландия в борба за намаляване на азота ограничава животновъдството

Прекомерното развиване на отглеждане на животни заплашва естествения баланс. Европейското законодателство се нарушава към този момент доста години.

Правителството желае да понижи на половина азотните излъчвания до 2030 година Земеделската партия блокира промените, пробвайки се да ги забави.

Млекопроизводител от региона на Гронинген споделя за Euronews:

„ Не е радостно да ставаш заран, с цел да издоиш кравите и да си мислиш „ Какво следва? “ Вече нямаме никаква вероятност. Много е плашещо това възприятие рано заран. Всеки се опасява [от бъдещето ]. "

Азотните излъчвания заплашват биоразнообразието. Редките растения изчезват заради интензивното земеделие. Върховният съд на страната подреди на държавното управление да предприеме дейности. Природните резервати би трябвало да бъдат избавени.

Вим Ван Опберген, фондaция Save de peel:
„ Дори в случай че цялото земеделие в радиус от 10 km от зоната на торфените блата бъде спряно, това ще докара единствено до 20% понижение на азота “, споделя той.

„ Това значи, че ограниченията би трябвало да бъдат подхванати в целия район, в това число прилежащи страни като Германия и Белгия. "

За това - стопаните да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР