Прекомерната подкрепа за Украйна от Запада доведе до сближаване между

...
Прекомерната подкрепа за Украйна от Запада доведе до сближаване между
Коментари Харесай

Западните медии: Русия и Северна Корея се обединиха срещу САЩ

Прекомерната поддръжка за Украйна от Запада докара до доближаване сред Русия и КНДР, пишат американските медии. Освен това, както считат задграничните анализатори, в този момент Москва може да откаже да поддържа интернационалните наказания против Пхенян. Кои други детайлности от договарянията сред Владимир Путин и Ким Чен-ун са във фокуса на вниманието на западната преса?

„ Вашингтон Пост “ написа, че срещата сред Владимир Путин и Ким Чен-ун е носела явно обръщение: двамата водачи ще се „ стремят да се поддържат взаимно, до момента в който се борят против опитите на Съединени американски щати да изолират техните страни “.

Подчертава се, че предишните договаряния могат да се трансфорат в „ избавителен пояс “ за стопанската система на КНДР, защото сега „ Северна Корея се бори с финансови усложнения и продоволствена неустановеност след пандемична изолираност и години на наказания “. Вестникът напомня, че по-рано Белият дом е упреквал Пхенян, че доставя оръжия на Москва. И Русия, и Северна Корея обаче неведнъж отричаха тези клюки.

На собствен ред „ Ню Йорк Таймс “ написа, че договарянията, които завършиха на космодрума „ Восточни “, дадоха на Вашингтон „ явен сигнал “: поддръжката на Украйна „ ще има последици “, едно от които беше доближаване сред Москва и Пхенян.

В същото време вестникът показва, че дълги години Русия е взела участие в санкционния напън върху КНДР, иницииран от други членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, само че „ в сряда тази позиция изчезна “.

В друга обява на изданието колумнистът Чой Сан-хун напомня, че на фона на това Сеул под натиска на Вашингтон към този момент е почнал да доставя снаряди на Щатите. Журналистът признава, че все още няма доказателства за потребление на южнокорейско или севернокорейско оръжие в Украйна, само че има опасения по този мотив.

Телевизионната компания Си-Ен-Ен подчертава върху обстоятелството, че след договарянията и двете страни „ не са провели конференция, нито са издали официално съобщение “. „ Няма да е елементарно да обобщим действителните резултати от срещата на върха в Далечния изток, макар че световните залози са по-високи от всеки път “, счита каналът. „ Все още имаме работа с доста незнайни, когато става въпрос за евентуално шерване на технологии сред Северна Корея и Русия “, заключва каналът.

„ Економист “ показва сходни опасения. Москва и Пхенян може да се спогодят да доставят севернокорейски оръжия на Русия в „ внимателен миг от контранастъплението на Украйна, чийто мъчително муден ритъм повдигна нови въпроси по отношение на нейната тактичност и решимостта на Запада “.

„ Политико “ обръща внимание на символиката на избора на космодрума за място за среща на двамата водачи. Според вестника договарянията в „ най-важния център за изстрелване на Русия “ може да демонстрират, че „ Ким търси съветска помощ в създаването на военни разследващи спътници “.

Пояснява се, че през последните месеци КНДР неведнъж се е „ провалила в опитите си да изведе в орбита първия си боен шпионски спътник “. Въпреки това поддръжката от Русия може качествено да промени актуалната обстановка. Въпреки това „ закупуването на оръжия или даването на ракетна технология на Пхенян би нарушило интернационалните наказания, които Москва е подкрепяла в предишното “. Германският „ Шпигел “ на собствен ред обърна внимание на продължителността на ръкостискането на водачите – то продължи 40 секунди.

Срещата сред Путин и Ким Чен-ун направи усещане и на азиатските медии. Така осведомителната организация на КНДР написа, че обичайните другарски връзки сред двете страни се издигат и се развиват на по-високо равнище. Отбелязва се, че на космодрума е царяла топла атмосфера, а самата намира се назовава „ епохална “.

Преговорите се дефинират като доста „ радостно “ събитие. Ръководителят на Русия „ поздрави топло “ своя сътрудник, а водачът на Северна Корея му благодари за поканата и срещата, която се състоя макар натовареността с държавни каузи.

Южнокорейските изявления дават по-критична оценка. Вестник „ Джунан “ е уверен, че връзките сред Москва и Пхенян показват „ обичаен вертикал “. „ Въпреки че водачите на Северна Корея и Русия публично загатнаха цялостно съдействие, това може да се пояснява и като Русия не гледа на страната като на освен това от логистична верига за доставки. “

По-рано севернокорейският водач Ким Чен-ун, по време на посещаване в Русия, съобщи, че Москва се е издигнала до „ свещена “ борба против „ хегемонистичните сили “, с цел да отбрани своя суверенитет и сигурност. Той изрази вяра, че двете страни постоянно ще се борят дружно против империализма и ще построяват суверенни страни.

Също по този начин ръководителят на КНДР на публична вечеря с Владимир Путин съобщи, че е убеден в успеха на армията и народа на Русия над „ сборището на злото “, което таи илюзии за международно владичество. Той добави, че е подготвен да построи постоянни и насочени към бъдещето връзки с Москва. Освен това Ким Чен-ун подвигна тост за здравето на Путин и успеха на Москва, както и за развиването на другарството сред страните.

Руският президент сподели, че договарянията са били продуктивни и откровени. Той акцентира, че двустранният разговор е претърпял огромни вреди заради пандемията от ковид, „ когато КНДР беше затворена от външния свят “. Въпреки това, след такава тежка епидемиологична обстановка, взаимоотношението сред Москва и Пхенян ще би трябвало да направи нов пробив.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков на собствен ред съобщи, че Москва ще продължи да построява взаимноизгодни връзки с Пхенян, учредени на правилото на полза и за двете страни, без значение от всевъзможни външни крясъци и мнения. Освен това той съобщи, че водачите са разискали опцията за изпращане на представител на КНДР в космоса.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР