Прекият кредит от Азиатската банка за развитие се оказал непотърсен

...
Прекият кредит от Азиатската банка за развитие се оказал непотърсен
Коментари Харесай

Азербайджан се е отказал от голям кредит за „Южен газов коридор“


Прекият заем от Азиатската банка за развиване се оказал непотърсен от компанията „ Южен газов кулоар “ на Азербайджан вследствие на оптимизацията и намаляването на плановите разноски. Това оповестява азербайджанското издание Trend, базирайки се на шефа на отдела за връзки с обществеността на SOCAR Ибрахим Ахмедов.

„ Както е известно ЗАО „ Южен газов кулоар “ има подписани с Азиатската банка за развиване две съглашения, едното, от които допуска гарантиране за привличане на 524,5 млн. $, които са били изцяло усвоени от „ Южен газов кулоар “. Другото – директен заем за 500 млн. $, които след това се е оказало неизползвано от „ Южен газов кулоар “ вследствие на усъвършенстване и понижаване на плановите разноски “, е споделил той.
Що се касае до заема в размер от 500 млн. $, привлечени от Европейскаат банка за възобновяване и развиване, Ахмедов е отбелязал, че тези средства също са били изцяло усвоени.

От началото на годината компанията „ Южен газов кулоар “ е насочила към 320 млн. $ за финансиране на каузи си от присъединяване в плана Южен газов кулоар (включително разноските за финансиране), е добавил той.

Проектът „ Южен газов кулоар “ планува основаване на газопроводна инфраструктура за превозване на добиваният в границите на създаването на находището „ Шах Дениз 2 “ на азербайджански газ за Европа през Турция. Основни съставни елементи на плана са „ Шах Дениз 2 “, разширението на Южно-Кавказкия газопровод, строителството на Трансанадолския (TANAP) газопровод от източната до западната граница на Турция и Трансадриатическия газопровод (TAP), съединяващ Гърция, Албания и Адриатическо море до южната част на Италия.
Доставката на азербайджански газ за Европа се чака при започване на 2020 година в размер от 10 милиарда куб м.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР