Прекарване на електричество за нов магазин в пловдивското село Брестник

...
Прекарване на електричество за нов магазин в пловдивското село Брестник
Коментари Харесай

Липса на синхрон между институциите или недомислен проект? Жители на Брестник скочиха срещу разкопана улица

Прекарване на електричество за нов магазин в пловдивското село Брестник провокира недоволството на цяла улица. Причината е, че с цел да причислят новия обект се извърши разкопаване на чисто нов тротоар на асфалтираната улица „ Оборище”.



Според локалните, кабелите е можело да се прекарат през прилежащата улица, която съставлява черен път, без асфалт. Тогава нямаше да се постанова да се разрушава новата. Вместо това обаче са пристигнали служащи и са почнали да разрушават плочките с кирки.



За да се причисли нов обект към електропреносната и електроразпределителната мрежа ЕВН има кадастър по който се управлява. Експлоатационните сдружения са длъжни да се преценяват с него и не могат да копаят или да прекарват кабели където преценяват.

Не това е обаче казуса съгласно локалните. До неуместната обстановка се стига, тъй като никой не е пристигнал на място преди да прави скици и да се издават позволения, считат те.

„ Двете улици са успоредни и може да влезе екскаватор и да разкопае цялото трасе до обекта, без да викат хора да копаят с лопати готовата ремонтирана улица с тротоари.

Предложението, което ЕВН са създали не е било вярно пресметнато, тъй като те са гледали най-прекия път. Другият път е с някакви 20-30 метра по-дълъг, само че никой не си е направил труда да пристигна да види, че тази улица е направена и асфалтирана и по този начин е тръгнало цялото предложение от тях. Те и по тази причина стопираха, тъй като видяха, че е неточност и си потеглиха. Всичко е съобразено с кадастъра, само че не е премислено”, описаха жителите на улицата.

„ Сега би трябвало да се направи изменение на проекта и ново предложение за трасе. Трябва да предложат ново трасе, през другата успоредна улица и ще им отнеме някакво време до момента в който бъде утвърдено, може би няколко месеца. Това е естественият метод по който би трябвало да станат нещата, вместо да разбият цяла улица с нов асфалт, прибавиха още те.

Има тъжба от цялата улица, която към този момент е входирана в общината. Кметът на селото също е съпричастен с жителите и е на същото мнение.



След като хората са излезли на улицата и са се разбунтували, служащите са си събрали техниката и са си тръгнали, оставяйки трасето разкопано, без да се знае какво след оттук насетне.

„ Типично по български никой нищо не споделя, подвигнаха си машините и оставиха улицата просто ей така”, описаха локалните.

Дали ще бъде оправена улицата и ще има ли нов проект за присъединение на комерсиалния обект за момента не е ясно. Факт е, че липсва връзка сред общините и експлоатационните сдружения и дейностите им би трябвало да бъдат по-синхронизирани, с цел да не се стига до сходни обстановки. Би било обикновено, когато има някакъв план на дадена общината, да се оповестява на ЕВН, ВиК, мобилни и кабелни оператори и тн., с цел да им се каже, че ще се разкопава и в случай че обособените сдружения имат план за там, да го плануват, с цел да не се получава сходна двойна работа.

TrafficNews ще продължи да следи случая!

Галерия:



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР