Прекарваме на работното място голяма част от живота си. Но

...
Прекарваме на работното място голяма част от живота си. Но
Коментари Харесай

Пет признака, че сте си сбъркали професията

Прекарваме на работното място огромна част от живота си. Но по какво в действителност си проличава, че работата не ни е по сърце?

Офисът е вторият ни дом: отделяме на работата си повече време, в сравнение с фамилията, приятелите или заниманията си. Затова е доста значимо да обичаме това, което работим, то да ни носи задоволство. Ако атмосферата на работното място ни потиска,  страдат междуличностните ни връзки, а от време на време и душата. Ще ви изброим пет предупредителни сигнала, по които да разберете, че сте си сбъркали специалността.

1. Оплаквате се на приятелите си, и то непрекъснато!

Приятелите са за това - да ни поддържат в сложни моменти. Ако нещо в професионалния ви живот куца, приятелите са тези, които ще ви утешат и ще предложат решение на казуса. Но в случай че непрекъснато им се оплаквате, без да вършиме опити да измененията нещо, надали можете да очаквате, че ще ви слушат търпеливо и когато за стотен път им разказвате историята си. Помогнете си сами, като превърнете неприятностите в провокации. Така ще сте принудени да назовете съответните проблеми, а сторите ли го един път, ще съумеете доста по-лесно да ги разрешите.

2. Впускате се стремително в други задания .

По принцип е хубаво с изключение на за работата да намирате време и сила и за други неща. Но в случай че се впускате прекомерно старателно в странични действия, това може да е знак, че желаете да прикриете някакъв проблем в длъжностен проект. Хората, които са недоволни от специалността си, нормално се натоварват с голям брой задания, които да запълнят всекидневието им, тъй че да нямат време да се замислят за професионалните си несполуки. Ако подозирате, че спадате към тях, съставете си два листата: в единия напишете кои са за вас значимите неща в живота, а в другия – какво предприемате всеки ден, с цел да постигнете тези цели. Ако в първия лист специалността ви е на едно от челните места, а във втория – на едно от последните, очевидно се страхувате от промени, които в действителност са значими за вас.

3. Съжалявате постоянно и за доста неща.

Ако сте недоволни от професионалния си живот, мотивите за жалост са многочислени.  Ах, в случай че на времето бяхте приключили образованието си, в случай че бяхте кандидатствали в компанията Х, в случай че тогава бяхте поели осъществяването на този или оня план... Да се ядосвате на грешките си от предишното, е напълно естествено. Но в същото време е и нездравословно, тъй като към този момент е невероятно да ги поправите. Припомняйки си ги, единствено ще предизвикате прилив на негативни страсти. Използвайте грешките, с цел да извлечете поучения за бъдещето, и повече не се връщайте към тази тематика.

4. Всеки ден си блъскате главата.

Мечтаете за кариера, която да ви направи щастливи, само че не знаете по какъв начин да я постигнете. Всеки ден си блъскате главата какво сте могли или е трябвало да извършите. Но тези размисли не оказват помощ, тъй като постоянно когато ви се стори, че сте намерили отговор, ви връхлита нова мисъл, която прекатурва всичко надолу с главата. Ще се спасите от тази алтернатива единствено в случай че напуснете мисловния обаян кръг и се решите на деяние. Разбира се, съществува риск да се неуспехите, само че още по-лошо е въобще да не опитате.

5. Постоянно сте нещастни.

Живеете в щастливо партньорство, печелите повече от обичайно, имате положителни другари и сте в чудесни връзки с роднините си! Въпреки това нещо ви тежи и непрекъснато сте оклюмани. Много хора не го осъзнават, само че постоянно единственото мрачно леке в живота е работата им. Ако и вие сте от тези, които нямат друга причина да са нещастни, стегнете се и помислете по какъв начин да измененията професионалния си статус. А даже и не всичко останало да е цветя и рози, отново си коства да опитате!

Цветелина Велчева по материали от Freundin

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР