"Прекалено много се набляга на лошите ефекти от ваксинирането. Всички

...
"Прекалено много се набляга на лошите ефекти от ваксинирането. Всички
Коментари Харесай

Проф. Балтов заговори за страничните ефекти на COVID ваксините ВИДЕО

"Прекалено доста се натъртва на неприятните резултати от имунизирането. Всички имунизирани досега, доколкото разбрах, се усещат добре. Има първични реакции, което е обикновено, само че се изчаква две седмици и положението на индивида се следи ", съобщи шефът на "Пирогов " проф. Асен Балтов в ефира на Нова тв.

Важно е да кажа, че първата доза на имунизацията не е всичко, което можем да създадем, с цел да се защитим. И след нея би трябвало да продължим да съблюдаваме отдалеченост, да носим маски и да се пазим. Имунитетът се натрупва сред 7-ия и 14-ия ден. Необходимо е да се постави втората доза от имунизацията, да мине още една седмица по-късно, с цел да може да се приказва за основаване на имунитет.

Да, терзанието на хората идва най-много от неинформираността им. Първоначално те нямаха задоволително информация, само че сега, в който имунизацията действително влезе в България, се увеличи и интереса към нея. Вече са основани и брошури от РЗИ, които се раздават в болничните заведения. Когато хората четат и се осведомят, стават и по-спокойни.

Има и доста преболедували вируса, които се чудеха какво да вършат, само че към този момент също се взеха решение да се имунизират. Бройката се усилва непрекъснато. Неслучайно ние излязохме и се ваксинирахме първи, тъй като персоналния образец е доста значим. Аз съм преболедувал вируса, само че това не значи, че имам гаранция и би трябвало да бъда спокоен, тъй като има заплаха от второ заразяване. Затова се имунизирах ", съобщи още проф. Балтов.

От думите му излиза наяве още, че след празниците ще има по-качествено и в детайли информиране за имунизациите, с цел да не остават хората неинформирани.

"В края на януари в България влиза и втората ваксина - на "Модерна ", а то февруари и тази на "Астра Зенека ", тъй че ще има избор, хората ще могат да преценяват сами, откакто се осведомят добре.

От трите типа аз персонално бих предпочел осведомителната РНК ваксина, защото е най-бързо изграждаща имунитета. Всеки жител обаче, ще реши самичък коя да избере, откакто види уточненията за всяка една от тях. Важно е да се посочи също, че интервала на продължителност на имунизацията към момента не е явен, само че минимума е една година - както е и с грипните ваксини.

За нас беше значимо хората да схванат, че няма нищо ужасно. Няма да има някакви страшни странични резултати, няма чипиране ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР