Прехвърлянето на данни към ново устройство или подготовката на текущия

...
Прехвърлянето на данни към ново устройство или подготовката на текущия
Коментари Харесай

Смартфоните и таблетите Galaxy получиха безплатно архивиране в Samsung Cloud за 30 дни

Прехвърлянето на данни към ново устройство или подготовката на настоящия уред за ремонт стана по-лесно.

Samsung разгласи интернационалното пускане на функционалността Temporary Cloud Backup — гратис архивиране в хранилището на Samsung Cloud за 30 дни. Той е предопределен за потребителите, които се тормозят от загуба на данни (например, преди да изпратят устройство за ремонт).

Данните са свързани с акаунт в Samsung, а не с съответно устройство. Благодарение на това потребителят може да направи аварийно копие на остарелия смарт телефон, да го върне към фабричните настройки и да го продаде, а след няколко дни да си изтегли данните от облака на новия смарт телефон. Съответната алтернатива ще бъде препоръчана при съществуване на ново устройство. Дори в случай че пропуснете този екран по време на първичната настройка, краткотрайният списък може да бъде открит в настройките на режима за корекция или в секцията „ Нулиране “ на настройките.

Временното архивиране ви разрешава да съхраните данните от приложения на Samsung, настройки на сметки, както и странични приложения, фотоси, документи и други файлове. Временното облачно архивиране ще се съхранява настрана от елементарните облачни архиви на Samsung и няма да презапише съществуващите. 7 дни преди аварийното копие да бъде изтрито, потребителят ще получи съобщение.

Няма ограничаване за общото количество файлове, качени в облака, само че всеки файл може да тежи не повече от 100 GB. Можете да изтегляте единствено файлове, които са на устройството: свързването на флаш устройство посредством USB-C и запазването на данни от него в облака няма да сработи. Можете да изтегляте и качвате файлове посредством тази функционалност единствено през Wi-Fi.

От тази есен безплатното краткотрайно архивиране ще се появи на всички смарт телефони и таблети на Samsung с One UI 6, като се стартира с флагманските линии Galaxy S и Galaxy Z. Разпределението за другите модели и райони ще бъде последователно, производителят обаче не прецизира точните дати. В някои страни тази функционалност стартира да работи още през месец юни като част от новия режим за ремонт.

Apple към този момент предлага сходна функционалност: с цел да прехвърлите данните си от остарелия iPhone или iPad към новия, можете да употребявате свободното място в iCloud до 21 дни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР