Прехвърляне на част от учебния материал в по-горен клас, отпадане

...
Прехвърляне на част от учебния материал в по-горен клас, отпадане
Коментари Харесай

МОН: Отпадат някои уроци, новите програми готови наесен

Прехвърляне на част от образователния материал в по-горен клас, отпадане на някои уроци, както и възстановяване на връзките сред другите предмети. Това са част от измененията в образователните стратегии, които би трябвало да бъдат подготвени до 15 септември. За оценка за качествата им са интервюирани над 17 000 учители и 5000 възпитаници, съобщава „ 24 часа “.

Социологически организации ще питат и родители, които да разяснят какво най-вече затруднява децата им. Това стана ясно от чуването на министър Николай Денков в парламентарната комисия по обучение.

Докладите с анализите от анкетите би трябвало да са подготвени до края на юни, само че при нужда срокът може да се удължи с 1-2 седмици, изясни той. Конкретните разновидности за актуализацията на образователните стратегии ще се мислят през лятната почивка.

В анкетата, която МОН пусна, децата сами посочвали, че не им стига време за извършения, работа в екипи и по разнообразни планове. У нас има интервали, в които и учители, и възпитаници са прекомерно натоварени поради препускане през материала и липса на отдих. Това би могло да се поправи с верен темп на учене и отмора, уверен е просветният министър. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР