Прехвалените харвардски възпитаници Кирил Петков и Асен Василев са обект

...
Прехвалените харвардски възпитаници Кирил Петков и Асен Василев са обект
Коментари Харесай

Започна се! Киро и Асен са обект на разследване. ДАНС със сериозна проверка в Булгаргаз…

Прехвалените харвардски ученици Кирил Петков и Асен Василев са обект на следствие от страна на ДАНС във връзка със подписаните покупко-продажби на Булгаргаз за доставка на синьо гориво до страната ни.

Макар достоверността на получения материал да не е потвърдена, е добър мотив за размисъл и някак изложената информация добре добавя обществено известната ни към манифестираните от Кирил Петков в края на май месец танкери с американски газ, за които даже не можахме да разберем доставиха ли на страната ни по-евтин газ или не, тъй като Кирчо и Ленчето, придворната дама, не можаха да се схванат 4 пъти по-скъпо или 4 пъти по на ниска цена. Те не можаха, само че май от ДАНС са се заели да изчистят този техен любовен спор.

Заради съмнителни покупко-продажби за доставка на газ, подписани от Булгаргаз, сдружението се е трансформирало в обект на инспекция от ДАНС. Публикуваме получения материал без редакторска интервенция:

“Дирекция „ Финансово разузнаване “ – ДАНС извърши инспекция на сключвани от Булгаргаз ЕАД покупко-продажби за доставка на газ до страната през медиатори. Повод за започването на инспекцията е постъпила от партньорски служби за сигурност данни за компании, регистрирани на разнообразни територии отвън страната, включително и офшорни зони, постоянно употребявани за прикриване на парични доходи. Фирмите са регистрирани от разнообразни лица, като в получената в ДАНС информация се сочи за свързаността на тези компании с български политици, изразяваща се в лобиране от страна на българското държавно управление за подписване на покупко-продажби за доставка на газ с Булгаргаз. В подмяна компаниите са плащали обилни комисионни на българските политици. Данните показват като ръководители на тази група политици някогашния министър председател Кирил Петков, някогашния финансов министър Асен Василев и някогашния министър на нововъведенията Даниел Лорер. За осъществяване на своята цел те са назначавали близки до тях лица в Булгаргаз, министерство на стопанската система и КЕВР, които са спомагали за реализиране на главната цел – генериране на голям финансов запас. С цел прикриване на нерегламентираното приемане на преводите от подставените компании, част от комисионните, достигали до Кирил Петков, са получавани и преразпределяни от Людмил Йоцов, фамилен другар на някогашния министър председател, напуснал управата на частно енергийно сдружение с централен офис в Швейцария, за което е открита съгласуваност с водачи на Продължаваме промяната. Същият е назначен от някогашния министър председател за шеф на „ Булгаргаз “.

Прогнозната стойност на нанесените вреди за Булгаргаз, довели държавното дружество до в действителност банкрут, възлизат на над 100 милиона лв.. Проведени са беседи със чиновници от Булгаргаз. Компанията е проверявана за взаимовръзки и неизгодни покупко-продажби. В рамките на беседите бяха събрани данни за това, че чиновниците на сдружението не са предприемали дейности по договаряне с разнообразни контрагенти, без преди този момент същите специалисти да са правили наложителните договаряния с контрагентите и правенето на разбори, наложителни за подписване на сходни контракти за доставка на газ. Служителите споделят, че контрагенти за доставка на газ са били определяни от Кирил Петков и Асен Василев, като по тяхна заповед чиновниците на Булгаргаз започвали непосредствено процедура по подписване на покупко-продажбите. Тези нерегламентирани дейности по неоспорим метод са довели страната до енергийна рецесия, поставяща под директно заплаха националната сигурност на България.

При осъществената инспекция в Булгаргаз ЕАД се откри, подписана договорка за консултантски правни услуги с компания, посочена от партньорските служби за обвързвана също с Петков. Видно от наличната документи, не са налице осъществени дейности по този контракт с оглед нецелесъобразността на предмета на контракта и неналичието на нужда на сдружението от предлаганата консултантска услуга от компанията. Стойността на контракта възлиза на паричната равноценност на 1 милион български лв..

В Съвета за сигурност при Президента бе получен и отчет от американски служби за сигурност, сочещ за връзки на някогашния министър председател Кирил Петков с американски лобисти, показване в медиите от Петков като лица, съдействали за договаряне на газови доставки до България. В реалност, лобистите не са изпълнявали сходни дейности, а компаниите, близки до Петков и Асенов, се явявали договаряща се страна по сключваните покупко-продажби с Булгаргаз. В изпратена информация се показва, че са засечени парични потоци към сметки, притежавани от лица, за които са налице данни за свързаността им с Петков и други лица от неговото обграждане.

Видно от събраната информация, Петков, Василев и Лорер са употребявали служебното си състояние за персонална полза. За реализиране на користната си цел, а точно генерирането на забележителен финансов запас чрез заобикалянето на закона, са издавали заповеди за подписване на контракти за доставка на газ за потребностите на страната благодарение на медиатори. Изборът на медиатори е ставал също под давлението на Петков, Василев и Лорер. От своя страна определените медиаторите са заплащали на тримата комисионни.

Проверката, осъществена от дирекция “Финансово разузнаване ”, завърши в средата на месец август. Изготвен бе отчет, който бе изпратен по подготвеност на СГП с оглед събрани задоволително данни за осъществено закононарушение, нанесло вреди на държавния бюджет в размер на 100 милиона лв..

В края на август, на база подадените данни от инспекцията, прокурор при СГП е образувал досъдебно произвеждане за закононарушение по член 220 от Наказателен кодекс.

В получения материал се показва и за днешното влизане на контра разузнавачите от ДАНС в Министерство на енергетиката, Българския енергиен холдинг и Булгаргаз.

“Предстоящото ” влизане на контраразузнаването е към този момент факт, опорките на Кирчо, Кокорчо и кохортата им са към този момент предвидими – “мафията желае да завладее страната ”, ще заявят гордо, че се водят от националния интерес, възобновяване на страната и че несъмнено – този акт е част от предизборната акция на техните съперници. Истината е, обаче, че в страната се подмени само мафията – новите юпита с новите схеми, подготвени да слагат българските жители в невиждана рецесия – политически, енергийна и обществена.

Едни поклонници на западната идеология, не запомнили всички полезности като морал, родолюбие и национализъм … е може би и не би трябвало да ги търсим тези неща при човек като простКиро – бежанец, с съществена полезност – парите, гледащ на България като евентуално Едноличен търговец, което да употребява за “ генерирането на забележителен финансов запас ”, както написа и в материала.

В общественото пространство бяха оповестени голям брой фактури за закупуване от бившето държавно управление количество газ от разнообразни гръцки и румънски контрагенти, като обяснението на енергийните специалисти бе, че полученият по тези доставки газ всъщност е съветски, само че минава през избрана процедура по покупко-продажба, което несъмнено води до повишение цените на синьото гориво.

Видно от събраната информация, някогашните ръководещи, предвождани от Кирил Петков и Асен Василев, са изготвили добра скица, възползвайки се от войната в Украйна, наложените по отношение на Русия наказания и най-много от изключил.

Източник: crimesbg.com
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР