Преходният период след оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз

...
Преходният период след оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз
Коментари Харесай

Джонсън: Преходът след Брекзит не трябва да е над 2 години


Преходният интервал след отдръпването на Обединеното кралство от Европейския съюз не би трябвало да трае повече от две години, а след приключването му Лондон ще спре да заплаща на Брюксел за достъп до обединен европейски пазар. Това съобщи английският външен министър Борис Джонсън в изявление пред в. "Сън".

Той означи, че "с нетърпение" чака осъществяването на Брекзит и желае преходният интервал да не бъде удължен повече от две години. Според него, директно след развода, страната би трябвало да се отдръпна от юрисдикцията на Европейския съд и да стане самостоятелна от Брюксел.

"Няма смисъл да напускате Европейски Съюз и по-късно да се въртите в орбитата му", сподели Джонсън.

Англия, съгласно английския посланик, няма да заплаща за достъп до единния европейски пазар след преходния интервал.

"Винаги съм казвал, че ще плащаме за оправдани неща, да вземем за пример научни стратегии, само че когато става дума за достъп до пазара… все едно ние да чакаме да ни платят за достъп до нашия пазар “, разяснява министърът.

Официалните договаряния сред Лондон и Брюксел по отношение на изискванията, при които Обединеното кралство ще се отдръпна от Европейски Съюз, започнаха на 19 юни в белгийската столица. Това се случи съвсем година след референдума във Англия, при който 51,9% от жителите поддържаха напускането на европейската общественост.

Преговорите би трябвало да продължат до ноември 2018 година, след което страните ще имат шест месеца да ратифицират споразуменията. Самият Брекзит би трябвало да бъде реалност не по-късно от края на март 2019 година /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР