Преходът от болнолечение към превантивно здравеопазване е приоритет за България,

...
Преходът от болнолечение към превантивно здравеопазване е приоритет за България,
Коментари Харесай

Премиерът в Давос: Превантивното здравеопазване е приоритет за Бъ...

Преходът от болнолечение към превантивно опазване на здравето е приоритет за България, акцентира акад. Денков. Мишел Демаре уточни като добър образец в предварителната защита стратегиите на компанията в противодействието на тютюнопушенето и скрининговите стратегии за хронични бъбречни болести.

 

Министър-председателят срещна Демаре с въведената в България система за електронни предписания и по какъв начин тя ще ограничи злоупотребата със средствата за лекарства и лекуване. Вследствие на това ще се отвори опция да се насочат повече средства за нововъведения в опазването на здравето.

Точно нововъведенията дават вяра за лекуване на онкологичните и автоимунните болести, съгласи се и Мишел Демаре, показват от пресслужбата на държавното управление. 

 

В рамките на Световния стопански конгрес министър председателят се срещна с първия заместител министър-председател и министър на стопанската система на Украйна Юлия Свириденко, с която разиска координацията за импорт и пренос на слънчоглед.

 

Николай Денков разиска и сигурността на финансовите интервенции като част от противодействието на киберпрестъпността на среща с изпълнителния шеф на „ Виза “ - Европа Шарлот Хог.

Премиерът Николай Денков срещна президента на Европейския научноизследователски съвет Мария Лептин с плана BgGPT. На персонална среща в Давос, където се организира Световният стопански конгрес, проф. Мария Лептин и акад. Денков са разискали провокациите и опциите за пробив в европейските научни проучвания

Българският министър председател взе участие и в полемика на тематика „ Стремежът на Европа към нововъведения “, където разгласи, че с цел да имат триумфи, европейските учени и иноватори би трябвало да имат опция да опитват повече. Така ще съумеят в съревнованието със Съединени американски щати и Китай, сподели още Николай Денков.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР