Преходът към дигитализация нанесе удар върху продажбите на вестници по

...
Преходът към дигитализация нанесе удар върху продажбите на вестници по
Коментари Харесай

Коронавирусът унищожава вестникарската индустрия

Преходът към цифровизация нанесе удар върху продажбите на вестници по целия свят, защото хората избират да четат вести онлайн, а в този момент промишлеността на печатни медии е изправена пред друго предизвикателство - новият ковид.
Вирусът, прочут като COVID-19, се популяризира посредством респираторни капчици, когато заболели кашлят или кихат върху повърхности или други хора. Докосването на очите, устата или носа може да докара до зараза, в случай че докоснете нечисти повърхности или предмети.
" Вероятността възпален човек да замърси търговски артикули е ниска и рискът от заразяване с вируса от стока, който е преместена, пътувала и е бил изложена на разнообразни условия и температури също е невисок ", се показва в изказване от Световната здравна организация (СЗО).
Изявлението на СЗО води до догатката, че няма огромен късмет за разпространяване на COVID-19 посредством вестници. Въпреки това доста хора в Турция са спрели да купуват изложени вън от будките артикули като вестници, оповестява „ Сабах “, представени от БГНЕС.
" Купувам вестници всекидневно през последните три десетилетия или повече и обичам да чета печатни издания, като закупувам най-малко две всеки ден. Но не съм купил нито един вестник през последната седмица ", сподели Осман Ченгиз, пенсиониран преподавател.
66-годишният мъж съобщи, че коронавирусът съставлява огромен риск за по-старото потомство, като добави, че е станал по-предпазлив и не напуща дома си. Още преди да бъде натрапен полицейският час за хора на възраст 65 и повече години, Ченгиз е внимавал да не допира никакви предмети, до момента в който е отвън дома си.
" Някой инфектиран може да се допре до вестника, по тази причина не закупувам ", сподели той, само че добави: " Купих няколко списания, които бяха в найлонови торбички, и започнах да ги чета, откакто отстраних опаковката, която също дезинфекцирах “.
Ченгиз споделя, че макар че е природозащитник и ненавижда да споделя това, найлоновата торбичка към изданието го кара да се усеща по-уверен да го купи. " Може би за малко време вестниците би трябвало да следват сходна политика, до момента в който тази зараза отмине ", прибавя той.
Според притежателя на щанд за вестници, Ченгиз не е единственият скептично надъхан да купува вестници заради опасения от заразяване с вируса в Турция, която до момента удостовери 75 смъртни случая и 3 629 случая на инфектирани с заболяването.
" Държавните чиновници неведнъж споделиха на хората да не излизат отвън домовете си, по тази причина имаме доста по-малко клиенти. Ясно е, че продаваме половината от това, което бяхме привикнали ", съобщи Вурал Акай, който е в бизнеса към 13 години.
Освен това Акай споделя, че множеството му клиенти са над 40 години и по-младото потомство нормално избира да чете онлайн.
" Някои от клиентите ми даже отхвърлят да получават вестници, макар обстоятелството, че нашето момче за доставка ги доставя до вратите им. Сякаш имат вяра, че ще умрат сега, когато допрян хартията. Безсмислено е ", споделя той.
Официален чиновник на вестник " Сабах ", един от най-продаваните вестници в Турция, съобщи, че хората, работещи в печатницата, към този момент носят маски и ръкавици, с цел да сведат до най-малко риска, който съставлява коронавирусът.
" След появяването на този вирус, ние доста увеличихме хигиеничните си ограничения ", сподели той и добави, че чиновниците употребяват постоянно дезинфектанти и минимизират човешкото взаимоотношение.
Според изследване, оповестено в „ New England Journal of Medicine “, коронавирусът остава жив на повърхности с часове - до три часа във въздуха, четири часа върху медни съдове, 24 часа върху картон и два или три дни върху пластмаса и неръждаема стомана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР