Преговорният процес с Русия въври трудно, това каза съветникът на

...
Преговорният процес с Русия въври трудно, това каза съветникът на
Коментари Харесай

Киев: Преговорният процес върви трудно. Руснаците не си пречупват стереотипите


" Преговорният развой с Русия въври мъчно ", това сподели съветникът на украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога – Михайло Подоляк пред Би Би Си.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2991
Сътрудникът на президента в Киев съобщи, че разговорът с Москва се организира непрекъснато. " Провеждат се разговори  на разнообразни равнища и по разнообразни тематики военни, политически, юридически и други ", уточни още Подоляк.

По думите му на този стадий не се разисква създаване на съглашение за преустановяване на бойните дейности. " По този въпрос няма компромис ", добави той.

Според Подоляк съветската страна не си пречупва стандартите. " Там (в Русия) са си построили някакъв собствен измамлив свят и не желаят да излязат от него. Техните претенции имат на първо място пропагандистки темперамент ", добави сподели още той, визирайки претенции на Москва за денацификация, Киев  да се откаже от суверенитета над Кримския полуостров и Донецка и Луганска области.

" Нашата позиция е ясна. Тя бе озвучена от президента на страната ни – признание на границите от 1991 година (когато Украйна се отдели от Съветския съюз) и връщане на  завзетите територии ", сподели още Подоляк.

На въпрос дали Зеленски възнамерява разговор  с съветския президент Владимир Путин Подоляк отговори: Безспорно такава среща ще бъде основна.

Сътрудникът на украинския президент обаче не се нае да предвижда по кое време и къде двамата водачи ще проведат среща на четири очи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР